Zeleni i lazarevački socijalisti obeležili Svetski dan zaštite životne sredine

Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, lazarevački socijalisti zajedno sa strankom Zeleni, obelezili su ovaj datum akcijom čišćenja i uređenja prostora oko spomenika Milivoju Stojanoviću Brki na brdu Kremenica u Bistrici. Ovim gestom želeli su da povežu aspekt ekologije i istorije i time ukažu na očuvanje spomenika kulture i prirode, kazao je ovom prilikom član rukovodstva lazarevačkog OO SPS-a, Marko Mijušković.

Đorđe Đuknić iz stranke Zeleni kaže da su ekološke akcije koje ukazuju na zaštitu životne sredine najbolji način da se ispolji patriotizam prema svojoj zemlji i dodao da njihova organizacija slavi 14. godinu postojanja.

Nakon Kremenice, akcija čišćenja zelenih površina nastavljena je i na jezeru u Prkosavi. Organizatori ovih akcija ističu da je neophodno da se zajedničkim snagama, na celoj teritoriji opštine Lazarevac, vodi računa o životnoj sredini i okruženju u kojem živimo.

Svetski dan zaštite životne sredine osnovan je od strane Generalne skupštine UN 1972. godine i održava se svake godine 5. juna u više od 100 zemalja. Cilj obeležavanja ovog datuma jeste dizanje svesti o životnoj sredini i podsticanje političke pažnje i akcije na unapređenje kvaliteta životne sredine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE