Zavšen 9. Školski pozorišni festival u Lazarevcu

Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada završen je 9. Školski pozorišni festival u Centru za kulturu Lazarevac. Na festivalu su učestvovale sve osnovne škole sa teritorije naše opštine, ali i gosti iz Lajkovca, Mladenovca i Novog Beograda. Stručni žiri od tri člana ocenjivao je ukupno osamnaest predstava u tri dana festivala.

Za najbolju predstavu u kategoriji starijih razreda proglašena je “Svinjareva tajna“, OŠ Dule Karaklajić iz Lazarevca, drugo mesto pripalo je predstavi “Marko Kraljević i Musa Kesedžija”, škole “Diša Đurđević” iz Novog Medoševca, dok je treće mesto zauzela predstava “Pedagoška”, škole “Milorad Labudović Labud” iz Baroševca.

U mlađoj kategoriji prvo mesto odnela je predstava osnovne škole “Knez Lazar” iz Lazarevca pod nazivom  “Pobuna u biblioteci”, drugo mesto osvojila je predstava  “Zvezdana i Uobražensko” OŠ “Mihajlo Mladenović Selja” iz Dudovice, a trećeplasirana bila je predstava “Lepotica i zver”, koju su izveli učenici OŠ “Milorad Labudović Labud” iz Baroševca.

Glumac i predsednik žirija, Uglješa Spasojević, kazao je da je vrlo zadovoljan kvalitetom, ali zainteresovanošću učesnika na ovogodišnjem festivalu i  dodao da su deca itekako talentovana za glumu i željna igre koju scena pruža.

Uglješa Spasojević

Pored Spasojevića članovi žirija bile su Darinka Stanojević, kustos-istoričar umetnosti i Sandra Đurđević, predsednik Plesnog kluba ,,Kolus“ .

Organizatorka festivala, učiteljica Aleksandra Ljubojević, kazala je nakon zatvaranja festivala, da je žiri imao težak zadatak da od najboljih odabere najbolje. U svakoj predstavi bilo je mesta za poneku nagradu, bilo da je reč o scenskom pokretu, scenografiji, glumici ili glumcu, deca su bila vrlo uvžbana i precizna, te je zato dodeljeno puno nagrada, rekla je Ljubojević.

Ovaj festival svoj razvojni put započeo je kao dramska sekcija u OŠ “Knez Lazar” u Lazarevcu, a kako su i ostale škole bile zainteresovane, prerastao je u festival, koji traje već devet godina.

Festival je organizovan u saradnji sa Centrom za kulturu Lazarevac, a podršku je pružila i Novobeogradska kulturna mreža. Po prvi put ove godine, na festivalu su učestvovale i škole van teritorije gradske opštine Lazarevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE