Završni radovi na asfaltiranju Ulice Živojina Mišića u MZ Dušan Petrović Šane

Radovi na asfaltiranju Ulice Živojina Mišića u MZ Dušan Petrović Šane u Lazarevcu biće završeni danas. Radove je obišao predsednik opštine, Bojan Stević sa svojim saradnicima.

Po Stevićevim rečima, ova i još nekoliko ulica, bile su u planu za asfaltiranje u prethodnoj godini, ali su se ti radovi zbog dobro poznate situacije sa koronom i smanjenog budžeta GO Lazarevac za 30 odsto, morali odložiti za ovu godinu. Ulica Živojina Mišića značajan je putni pravac, jer je alternativna veza grada sa Ibarskom magistralom i njenim asfaltiranjem biće rasterećena i raskrsnica kod jezera Očaga, kazao je Stević.

U MZ D.P. Šane pri kraju je i izvođenje radova na zameni celokupne vodovodne mreže u Ulicama Milice Stojadinović Srpkinje i Botaničkoj, a u narednih nekoliko dana započeće i izgradnja kanalizacione mreže u ovim ulicama sa novim priključcima za sva domaćinstva, najavio je predsednik opštine i dodao da će nakon radova na kanalizacionoj mreži, ako vremenski uslovi to budu dozvoliti, ove dve pomenute ulice dobiti nov asfalt.

Radove u Ulicama Milice Stojadinović Srpkinje i Botaničkoj izvodi JPKP Lazarevac koje je prethodnih dana ubrzano radilo na zameni azbestnog cevovoda, a trenutno radi na novim priključcima.

U toku je izrada projekata za nekoliko manjih ulica u MZ D.P. Šane poput Ulice Novakovića kraj, ali i nekoliko ulica u ovom delu opštine koje pripadaju i MZ Petka, kao i MZ Šušnjar, gde će se sa radovima započeti početkom godine, kada vremenski uslovi to dozvole.

Opština je takođe uradila projekat za Ulicu Milovana Lazarevića u MZ Treća mesna u dužini od 1.150 metara, koji obuhvata izgradnju kanalizacione mreže, nove vodovodne mreže sa priključcima, uključujući i bočne ulice, uličnu rasvetu, kišnu kanalizaciju, kao i asfaltiranje same Ulice Milovana Lazarevića i bočnih ulica.

Ako vremeski uslovi budu išli na ruku i ako se produži građevinska sezona, radovina na asfaltiranju i uređenju nastavljaju se u MZ Branko Radičević i MZ Šušnjar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE