Završeni radovi na asfaltiranju Ulice Vojvode Putnik

Dana 2. avgusta 2020. godine završeno je asfaltiranje Ulice Vojvode Putnika u dužini od 1400 metara. Radove je izvelo preduzeće „Beograd put”. Radove na rekonstrukciji ove ulice obišli su čelnici lazarevačke opštine, državni sekretar ministastva državne uprave i lokalne samouprave  Bojan Stević, predsednik opštine Bojan Sinđelić i predsednik mesne zajedniceBrako Radičevič, Dejan Bulatović.

‚‚Zastoj ,ne samo na teritoriji gradske opštine Lazarevac, već i na teritoriji grada Beograda, ali i celokupne Republike Srbije izazvani su zbog koronavirusa. Za nas je značajno da završavamo ovu Ulicu Vojvode Putnika u dužini od 1400 metara. Po završetku ove deonice, nastavak i privođenje kraju radova u ulici Đorđa Kovačevića sa dodatnim parking mestima za automobile, pešačkim stazama i celokupnim kolovozom i napokon puštanje i otvaranja u rad nakon signalizacije na raskrsnici Stefana  Nemanje i Đorđa Kovačevića. Ali i pored toga u pripremi je raspisivanje javnog poziva za projektovanje autoputa kroz teritoriju opštine Lazarevac Vožd Karađorđe”, saopštio je državni sekretar ministastva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

Takođe se radi na pripremi projektne dokumentacije za kružni tok sa pešakom pasarelom kod Jezera Očaga, trg ispred centra za kulturu kao i za druge deo faze uređenja celokupnog prostora  na osnovu idejnog rešenja  ispred gradske opštine Lazarevac.

Što se tiče vodovovne kanalizacije trenutno u saradnji sa kabinetom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića trenutno se radi na komplet sagledavanju i pripremi za izgradnju projektne dokumentacije za izvođenje radova i rešavanju problema vodosnabdevanja, ne samo za centralno gradsko jezgro, već i za celokupan jug opštine. Tu imamo tri sistema predviđena kako će se napajati na teritoriji opštine Lazarevac: deo iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije, deo izvorišta Peštan i Nepričava i treći od Stubo Rovni.

Predsednik mesne zajednice Branko Radičević, Dejan Bulatović, se zahvalio gradskoj opštini Lazarevac, predsedniku opštine Bojanu Sinđelić, članu veća Aleksandru Blagojević i državnom sekretaru Bojanu Stević na ovim radovima, jer ova ulica je bila u veoma lošem stanju.

‚‚Danas prisustvujemo završnim radovima na rekonstrukciji Ulice Vojvode Putnika, ova ulica je veoma važna za dve mesne zajendice, mesnu zajednicu Šušnjar i mesnu zajednicu Brako Radičevic. Obećali smo građanima još pre nekoliko meseci da ćemo uraditi ovu ulicu, ali zbog problema sa koronavirusom smo malo kasnili, što se i izvinjavamo građanima ove ulice. Izvođač je imao problema sa radnom snagom zbog ljudi koji su ili bili zaraženi ili u izolaciji, pa nismo u obećanom roku mogli da izvršimo radove. Uradili smo u ovom delu ulice i trotoar koji nije postojao, dok u nekom drugom delu nismo uspeli da ga uradimo zbog nerešnih imovinsko-pravnih odnosa, ali ćemo u budućnosti to rešiti”, saopštio je predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE