Završena Ulica Svetog Save, najavljeni novi infrastrukturni projekti u GO Lazarevac

Kako je i najavljeno, odmah nakoh ukidanja vanrednog stanja počeli su radovi na infrastrukturi u GO Lazarevac.

Završetak radova na rekonstrukciji Ulice Svetog Save obišli su danas državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i predsednik GO Lazarevac, Bojan Sinđelić sa saradnicima.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Sinđelić izrazio je zahvalnost građanima MZ “19 septembar” kao i svim građanima Lazarevca  na stpljenju, jer iz opravdanih razloga, zbog epidemije COVID 19 radovi nisu mogli biti završeni u planiranom roku. Narednih dana najavio je početak radova i u Ulici Sime Rovinjskog, Ulici Dare Ranđić i Ulici Braće Milovanovića.

Planirani su radovi po svim mesnim zajednicama na teritoriji GO Lazarevac, time želimo da pokažemo da ne razdvajamo građane opštine Lazarevac od onih koji žive na selu i onih koji žive u gradu, ispunićemo ono što smo obećali, a sve u cilju poboljšanja infrastrukture u čitavoj opštini”- istakao je Sinđelić.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Bojan Stević, podsetio je da  su radovi na balon sali pri OŠ “Vojislav Voka Savić” pri kraju i najavio je početak radova na izgradnji balon sale u Osnovnoj školi u Velikim Crljenima, koju finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa GO Lazarevac.

“Krajem maja očekuju nas radovina na celokupnoj rekonstrukciji Ulice Janka Stajčića u dužini od 1.700 metara, gde će se raditi sve, od fekalne i kišne kanalizacije, izgradnje trotoara sa obe strane kolovoza, ulične rasvete, kao i celokupna zamena nosećeg trupa, pomenute ulice sa asfaltnim slojevima.” Sredstva  za ovu investiciju obezbedila je Direkcije Grada Beograda, dok izgradnju toplifikacione mreže u delu MZ Šopić, koja se nastavlja na Ulicu Janka Stajčića finansira GO Lazarevac.

Stević je takođe najavio otvaranje novog Vatrogasnog doma u Lazarevcu, zakazano za 11.maj, koji će zvanično otvoriti podpredsednik Vlade i Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stevanović.

“Pored ovih kapitalnih radova, za početak juna najavljeni su i radovi na izgradnji kanalizacione mreže u MZ Veliki Crljeni, glavnog fekalnog kolektora, kao i izgradnja montažne garaže kod zgrade ERC-a u Karađorđevoj ulici, sa četiri nivoa  i 84 parking mesta.”, rekao je Stević i dodao da će se uporedo raditi i na standardnim projektima po pitanju infrastrukture u lokolnim mesnim zajednicama, nastavak vodovoda Arapovac – Beljina, kao i radovi na kapelama, Domovima kulture, pijacama, pešačkim stazama i dr.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE