Završen 12. Festival srpskih vina u Lazarevcu

Uspešno je završen 12. po redu Festival srpskih vina u Lazarevcu. Preko 50 vinogradara predstavilo je svoje proizvode u glavnoj lazarevevačkoj ulici uz kulturno-umetnički program muzičke škole „Marko Tajčević“ na više punktova duž šetačke zone.

Organizator Festivala srpskih vina u Lazarevcu je kao i prethodnoh godina GO Lazarevac uz podršku Turističke organizacije i Elektroprivrede Srbije. Izložbene štandove posetili su predsednik opštine, Bojan Stević sa saradnicima, v.d. direktora EPS-a, Milorad Grčić i direktor RB „Kolubara“ Milan Mišković. Gosti festivala bili su i predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković, predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević, kao i rukovodstvo opštine Topola.

Interesovanje izlagača za festival bilo je veliko, čak 80 vinogradara prijavilo se ove godine, kako iz Srbije, tako i iz  regiona, Severne Makedonije i Crne Gore, ali se taj broj zbog situacije sa koronom sveo na oko 50, što itekako nije mali broj, rekao je predsednik opštine, Bojan Stević, na otvaranju festivala i dodao da je 10 lazarevačkih vinarija uzelo učešće na ovom festivalu.

Predsednik opštine zahvalio se svim izlagačima, kao i ljudima u organizacionom odboru na čelu sa direktorom turističke organizacije i gospodinom Nenadom Bačancem i njihovim saradnicima koji su se potrudili da za kratko vreme organizuju ovu manifestaciju od značaja za turizam u Lazarevcu.

Pored dobro poznatih lazarevačkih vinarija, na festivalu su učestvovale i  „Art Wine“ vinarija iz Grošnice, „Despotika“ iz Vlaškog Dola, „Kiš“ iz Sremskih Karlovaca, „Yotta“ iz Šljivova, „Mačkov podrum“ iz Iriga, „Ravnica“ iz Inđije, „Trilogija“ iz Banje, „Rakićević“ iz Župe, „Vinis“ iz Dobrih Voda, „Rnjak“ iz Gudurice, „Đorđević“ iz Begovca, „Romansa“ iz Valjeva, „Magaza“ iz Velike Drenove, „Bonga“ iz Krnjeva i mnoge druge.

Festival srpskih vina u Lazarevcu, po prvi put je održan na otvorenom i uprkos nešto lošijem vremenu i povremenim padavinama, posećenost je bila na zavidnom nivou, a po zadovoljnim licima izlagača i posetilaca moglo se zaključiti da je festival itekako uspeo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE