Započeti radovi u Ulici Janka Stajčića

Radove na rekonstrukciji Ulice Janka Stajčića posetili su danas državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i predsednik opštine Bojan Stević sa rukovodstvom.

Planirana je kompletna rekonstrukcija ulice u dužini od 1.700 metara, zamena toplifikacione, vodovodne, kanalizacione mreže i kišne i fekalne kanalizacije, ali i izgradnja trotoara duž cele deonice puta sa obe strane, kao i nova led rasveta. Radovi će se odvijati u četiri faze. Rok za završetak radova je početak grejne sezone.

Državni sekretar Bojan Stević rekao je da sredstva za ovaj projekat obezbeđuju Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište, a projeket rekonstrukcije Ulice Janka Stajčića jedan je od najznačajnijih i najvećih kada je infrastruktura u našoj opštini u pitanju.

Stević je dodao da će rekonstrukcijom ulice biti rešen dugogodišnji problem izlivanja kanalizacije u domaćinstva koja se nalaze sa obe strane puta, usled obilnih padavina.

Rekonstrukcijom su planirani radovi i na toplifikacionoj mreži, što je od posebnog značaja, pogotovo zato što paralelno sa ovom deonicom se proteže i magistralni cevovod. Rekonstrukcija toplifikacione mreže je investicija vredna 40 miliona dinara koju snosi JP „Toplifikacija“ i time će se poboljšati gubitak toplotne energije za 60 domaćinstava u ovom naselju, rekao je Vukašin Janjević, direktor JP „Toplifikacija“ Lazarevac. U sklopu rekonstrukcije ove deonice biće rekonstruisano oko dva i po kilometara toplifikacione mreže i priključeno još stotinak korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE