Započeta podela auto sedišta za decu rođenu u 2020. godini

Savet za bezbednost saobraćaja GO Lazarevac u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda i Agencijom za bezbednost saobraćaja, podelio je auto sedišta za naše najmlađe sugradjane rodjene u 2020. godini.

Sedišta su danas u sali predsedništva uručili predsednik GO Lazarevac, Bojan Strević, zamenik predsednika, Tomislav Rikanović, član Veća zadužen za saobraćaj, Aleksandar Bulatović i Ivan Živković, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja GO Lazarevac.

Ovoga puta podeljena su auto sedišta za bebe rođene u januaru, februaru i martu 2020. godine, a u narednom periodu biće podeljena i onima koji su se ostvarili kao roditelji u narednom tromesečju, aprilu, maju i junu prošle godine, a po završetku podele za prethodnu godinu, nastaviće se podela i za novorođenčad iz 2021. godine, izjavio je predsednik opštine, Bojan Stević i dodao da će ukupno biti podeljeno sto sedišta.

Stević je čestitao svim roditeljima na prinovama, poželevši im dobro zdravlje i da svi zajedno izađemo jači i zdraviji iz pandemije koja nas je zadesila i dodao da je ekonomska situacija izazvana pandemijom, razlog kašnjenja podele auto sedišta.

Biljana Đurđević, koja je dobila blizance, zahvalila se na poklonu i dodala da podržava ovakav vid akcija, jer je bezbednost dece u saobraćaju najbitnija stvar. Ona je jedno sedište dobila tokom poslednje podele, dok je drugo dobila sada.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja GO Lazarevac, Ivan Živković, rekao je da su u pitanju sedišta druge grupe, što znači da su namenjena deci od dve do pet godina u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji propusuje obavezu da se deca od rođenja do dvanaeste godine života prevoze isključivo u dečijim auto sedištima.

Novina je da ove godine nema prijavljivanja za podelu sedišta, već će roditelji u narednom periodu biti obavešteni preko opštinske službe, kada i gde mogu preuzeti sedišta za svoje mališane po redosledu rođenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE