Zamenik gradonačelnika Beograda u poseti Stepojevcu i Mirosaljcima

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, posetio je građane Stepojevca i Mirosaljaca, kako bi sa njima razgovarao o tekućim problemima koje imaju u ovim mesnim zajednicama i načinima da se oni reše.

Vesić je kazao da godinama unazad od 2014. godine posećuje Stepojevac i da se u ovoj mesnoj zajednici svaki put uradi nešto novo. U planu je da se u Stepojevcu izgradi moderan vrtić za 120. dece. Takođe je dogovoreno da Grad Beograd dodeli lokaciju “Pošti”, kako bi se objekat što pre opremio i pustio u rad. Vesić je najavio  i da će projekat izgradnje nove pijace u Stepojevcu finansirati Grad Beograd i opština Lazarevac po pola.

Vesić je dodao da je započeto projektovanje kanalizacije u Stepojevcu, koja će biti priključena na fabriku za preradu otpadnih voda u Velikim Crljenima, a ujedno se radi na postavljanju led rasvete tamo gde je nema, kao i postavljanje trotoara.

Predsednik opštine Lazarevac, Bojan Stević, istakao je da Stepojevac konačno dobija objekat vrtića, koji će pohađati ne samo deca iz ove mesne zajednice, već i iz okolnih sela.

Najveći problem za građane Mirosaljaca, Arapovca i dela Strmova jeste vodosnabdevanje. Započeti su radovi na rešavanju ovog problema, te će preko 3.000  u ovim delovima opštine biti priključeno na mrežu. Po Vesićevim rečima u planu je opremanje Doma kulture u Mirosaljcima, ali i izgradnja potrebnog kružnog toka.

Predsednik gradske opštine Lazarevac, Bojan Stević, istakao je da je početak izgradnje vodovodne mreže u Mirosaljcima, Arapovcu i delu Strmova,  najbitnija stavka, ali isto tako i završetak i stavljanje u funkciju objekta Doma kulture u Mirosaljcima, u sklopu kojeg će biti prostorije za predškolsku ustanovu, kao i za nastarije sugrađane, mesnu kancelariju i objekat Pošte.

Zamenik gradonačelnika i predsednik opštine Lazarevac u pratnji rukovodstva, posetili su imanje porodice Jovanović u Mirosaljcima, koja se bavi stočarstvom.

Tokom posete Lazarevcu, Vesić je u pratnji ministra građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja, Momirovića i predsednika opštine, obišao železničku stanicu i razgovarao o BG vozu i mogućnostima uređivanja stanice i njenog proširenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE