Violončelistkinja Jelena Mihailović u poseti muzičkoj školi „Marko Tajčević“

Mlada violončelistkinja, Jelena Mihailović, u pratnji članova Saveta za obrazovanje GO Lazarevac, posetila je danas muzičku školu „Marko Tajčević“ u Lazarevcu, gde ih je dočekao direktor škole Aleksandar Stanković.

Ovom prilikom predsednik Saveta za obrazovanje, Marko Mijušković, zahvalio se Mihailovićevoj na želji da poseti lazarevačku muzičku školu, kako bi zajedno uvideli šta je potrebno da se uradi za poboljšanje uslova rada ove ustanove. On je istakao da je Mihailovićeva priznati umetnik i poznata svetskoj javnosti, a sada i kandidat za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Mijušković je izjavio da je muzika bitan deo obrazovanja svakog mladog čoveka i da ona itekako utiče na njihov dalji životni put i nada se da će u budućnosti uspeti u želji da se muzička kultura podigne na jedan viši nivo.

„Nadamo se da ćemo uvideti kakvo je stanje muzičke škole i da ćemo u budućem periodu uspeti da prenesemo inmpesije višim instancama, jer je ovde neophodno uraditi stvari koje se tiču i građevinskih radova kao i da se funkcionisanje škole podigne na viši nivo“, rekao je Mijušković i dodao da smo kao grad počastvovani što imamo ovakvu jednu muzičku školu.

Jelena Mihailović izrazila je zadovoljstvo i čast što je u poseti Lazarevcu i našoj muzičkoj školi.

„Nadam se da ću kao kandidat za narodnog poslanika u Skupštini Srbije dobiti šansu i boriću se za bolje uslove za rad umetnika, kao i bolji status umetnika u društvu , jer kao čoveku iz tih redova, poznato mi je kako taj sistem funkcioniše i mislim da tu možemo mnogo doprineti“, rekla je Mihailović.

Po njenim rečima, ono što bi u budućnosti trebalo isticati jesu mladi, talentovani umetnici širom Srbije i na tome treba snažno raditi, počevši od poboljšanja uslova za rad umetnika, povećanje kapaciteta prostora u muzičkim školama, kao i nabavka instrumenata.

Direktor muzičke škole „Marko Tajčević“, Aleksandar Stanković je izrazio zahvalnost na poseti .

„Drago mi je što su se naši gosti upoznali sa problemima koji postoje u muzičkoj školi vezani za problem prostora i što su izrazili želju da pomognu. Moram da napomenem da se broj učenika u našoj školi stalno povećava i naravno da sve to iziskuje i prostorne kapacitete“, rekao je Stanković, izrazivši nadu da će se sve obećano i ostavriti u budućnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE