Vesić u poseti novom rukovodstvu GO Lazarevac

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, posetio je novoizabrano rukovodstvo GO Lazarevac, kako bi diskutovali o aktuelnim i budućim investicijama i projektima za našu opštinu. On je ovom prilikom čestitao novoizabranom predsedniku opštine, Bojanu Steviću.

“Lazarevac je u prethodnom periodu imao dobro rukovodstvo, ali Bojan Stević je poslednjih osam godina motor razvoja ovog grada, izborio se da ovaj grad dobije više sredstava za investicije u LazarevaciI zato je zaslužio mesto predsednika opštine”, rekao je Vesić u svom obraćanju za medije.

Vesić je govorio o investicijama Grada Beograda u Lazarevac i istakao da je dosta toga već urađeno, ali da će grad nastaviti i dalje da ulaže u kapitalne projekte u našoj opštini. On je podsetio da su započeti radovi u Ulici Janka Stajčića, na kompletnoj rekonstrukciji u dužini od oko 1700 metara, kao i završena rekonstrukcija Ulica Stanislava Sremčevića Crnog i Nikolaja Velimirovića. Velika civilizacijska stvar za Lazarevac, bila je i nedavno otvaranje Dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika istakao je i značaj projekta na vodovodnoj mreži koji povezuje Arapovac i Mirosaljce čija se završna faza očekuje krajem godine. Najavio je i buduće projekte na kanalizacionoj mreži u MZ Momčila Pavlovića i Branka Radičevića, kao i vodovod u pet sela na jugu Lazarevca i dodao da će nakon rekonstrukcije pruge koju obavlja Železnica Srbije, biti više polazaka Beovoza iz naše opštine ka Beogradu i obrnuto.

Prva velika inostrana investicija na teritoriji Beograda u narednom periodu biće upravo u Lazarevcu.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, se u svom obraćanju pre svega zahvalio Gradu Beogradu i Vladi Srbije na ulaganju i rešavanju problema u Lazarevcu i izjavio da će i u narednom periodu zajedničkim snagama raditi na poboljšanju kvaliteta života građana naše opštine. On je istakao da će se najpre raditi na rešavanju problema vodosnabdevanja i kanalizacione mreže, ali i otvaranju novih radnih mesta.

Stević je istakao da povezivanje Lazarevca na autoput Miloš Veliki i prolazak  koridora Vožd Karađorđe će pozicionirati našu opštinu na mapu na kojoj se ukršaju koridori u Srbiji.

Predsednik opštine najavio je da će sa zamenikom gradonačelnika Beograda razgovarati o rešavanju problema parkirališta u centralnom gradskom jezgru, kao i realizaciji projekata novog trga na platou ispred Centra za kulturu Lazarevac, ali i izmeštanja postojeće autobuske stanice na periferiju, zbog rasterećenja i zagađenja centralnog gradskog jezgra.

“Nastavićemo da ulažemo u Lazarevac, jer je ravnopravnost glavna politika Grada Beograda i svi građani beogradskih opština zaslužuju pažnju Grada i Vlade Srbije”, zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE