Vesić najavio otvaranje dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu, Natašom Stanisavljević, posetio je danas gradilište Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Lazarevcu, kako bi se uverio da li izgradnja teče prema planu. U pratnji Vesića, objekat su posetili i Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i predsednik opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić sa rukovodstvom.

Ovaj objekat finansira Kancelarija za javna ulaganja, a investicija je vredna 78 miliona dinara, Grad Beograd je obezbedio  kompletno opremanje objekta, nameštaja i svog pokretnog mobilijara koji je neophodan za centar, a takođe i saglasnost ukoliko bude bilo potrebe za   dodatnim brojem zaposlenih.

“Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da se radovi odvijaju u roku i da će do 20.aprila centar biti otvoren. Na ovaj način pokazujemo kako se poboljšava kvalitet života onih grupa koje su osetljive, deci koja su ometena u razvoju, kao i njihovih roditelja i svih onih koji se brinu o njima”.-rekao je Vesić i podsetio da su radovi na ovom objektu započeti pre nešto manje od pet i po meseci.

Takođe je dodao, da na čitavoj teritoriji Beograda postoji 630 korisnika ovakvih centara i da se grad Beograd trudi da sve njih obnovi ili rekonstruiše, jer “odgovornost jednog društva i njegova razvijenost meri se, između ostalog, i po tome kako se odnosi prema onim članovima tog društva koji imaju posebne potrebe” – istakao je Vesić.

“U Lazarevcu postoji centar za 33 korisnika, ali je taj objekat u veoma lošem stanju, zbog čega je bilo potrebno da se izgradi nov. Nov objekat biće urađen po svim evropskim standardima. i predviđen je za boravak četrdesetoro korisnika, koji će konačno moći da borave u adekvatnim uslovima i u skladu sa medicinskom naukom” – rekao je Vesić.

Nataša Stanisavljević, gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu, istakla je da je ovaj objekat samo jedan od primera ulaganja u ustanove socijalne zaštite i obezbeđivanja najboljih mogućih uslova kako za korisnike tako i za zaposlene, jer je to primer jedne odgovorne socijalne politike.

Ovaj objekat će se prostirati na  515 kvadrata i biće opremljen svim neophodnim prostroijama, počevši od senzorne sobe, prostorija za radionice i treninge, kao i fiskulturna sala i prostrano dvorište.

“Posle Prihvatilišta za decu i ustanove „Predah smeštaj”, ovo je novi objekat koji zajedno gradimo i veoma je važno da istaknem podršku koju smo imali od opštine Lazarevac u celom projektu”, dodala je Stanisavljević i zahvalila se  roditeljima dece sa smetnjama u razvoju koji su i prvi pokrenuli ovu inicijativu pre mnogo godina.

Predsednik opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić, se zahvalio u ime roditelja dece ometene u razvoju, ali i u ime svih građana Lazarevca na ovoj investiciji i istakao da je ovaj objekat primer kako jedna odgovorna vlast treba da se ponaša, i kako saradnja republike, gradova i opština treba da funkcionšu.

“Centar će biti izgrađen pre roka, jer se radovi nisu prekidali tokom zimskih meseci i takav trend će se nastaviti i u budućnosti.” – dodao je Sinđelić.

 

M.Petrović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE