Usvojen rebalans budžeta na 8. sednici Skupštine gradske opštine Lazarevac

U sali Centra za kulturu Lazarevac održana je osma redovna sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac na kojoj je usvojen rebalans budžeta za 2021. godinu. Na dnevnom redu bilo je ukupno četiri tačke.

Nakon rasprave većinom glasova najpre je usvojena prva tačka  dnevnog reda, koja se ticala predloga Odluke o završnom računu budžeta gradske opštine Lazarevac za 2020. godinu.

Druga tačka dnevnog reda odnosila se na rebalans budžeta za 2021. godinu, kojom je utvrđeno da je budžet uvećan za 37 miliona u odnosu na prvobitni budžet.

Predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić, izjavio je da je rebalans budžeta za tekuću godinu bio neophodan, kako bi se sredstva utrošila na najadekvatniji način za ono što je u ovom trenutku najpotrebnije, a to je pre svega nastavak infrastrukturnih projekata na teritoriji naše opštine, pogotovo u seoskim mesnim zajednicama.

Podsećanja radi, budžet GO lazarevac u prethodnoj 2020. godini bio je manji za 30 odsto zbog situacije sa pandemijom COVID 19.

Predsednik opštine, Bojan Stević, izdvojio  je vodosnabdevanje kao trenutno najveći problem i najavio izgradnju cevovoda za pet sela na teritoriji naše opštine, čija izgradnja će početi krajem tekuće godine. Stević je odbornicima predstavio aktuelne radove koji se izvode u našoj opštini, kako u seoskim, tako  i u gradskim mesnim zajednicama, a takođe  najavio nastavak infrastrukturnih projekata.

U nastavku sednice usvojeni su predlog Godišnjeg izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije sa teritorije GO Lazarevac za period 01.01.2020. – 31.12.2020. godine, kao i predlog Godišnjeg plana rada Štaba za vanredne situacije za 2021. godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE