Usvojen budžet GO Lazarevac za 2022. godinu

Danas je u sali Centra za kulturu Lazarevac održana 12. i poslednja u ovoj godini,  sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac.

Odbornici su razmatrali deset tačaka dnevnog reda, uključujući i Predlog Odluke o budžetu gradske opštine za 2022. godinu sa predlogom Kadrovskog plana Uprave GO Lazarevac, kao i Izveštaj o izvršenju budžeta GO Lazarevac za period od 01.01.2021.do 30.09.2021. godine. Usvojeni budžet za 2022. godinu iznosi 1.059.245,938 dinara.

Predsednik opštine, Bojan Stević, nakon usvajanja ove tačke, obratio se odbornicima sa detaljnim planom raspodele sredstava iz budžeta za 2022. godinu, rekavši da će se veliki deo tih sredstava uložiti u Fond zaštite životne sredine, odnosno održavanje zelenih površina, izgradnju kanalizacione mreže i parkova za najmlađe sa teritorije naše opštine.

Govoreći za medije o budžetu opštine za predstojeću godinu, predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić, izrazio je zadovoljstvo načinom raspodele sredstsva za 2022. godinu i napomenuo da to nisu jedina sredstva sa kojima će opština raspolagati u narednoj godini, jer će brojne projekte, pored opštine,  finansirati Grad Beograd i Republika Srbija, odnosno resorna ministarstva.

Bojan Sinđelić

Pored budžeta za 2022. godinu na dnevnom redu Skupštine, našla se i ostavka člana Veća GO Lazarevac, Aleksandra Bulatovića, ali i izbor novog člana, diplomiranog ekonomiste, Jovane Davidovac.

Odbornici  Skupštine GO Lazarevac, razmatrali su i Izveštaj o radu Turističke organizacije  GO Lazarevac za 2020. godinu, kao i Izveštaj o radu “Prvog prigradskog pozorišta” Lazarevac sa Finansijskim izveštajem za 2020. godinu i sprovođenje javnog konkursa za imenovanje direktora ove kulturne ustanove.

Ostale tačke dnevnog reda, predlozi produženja mandata vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu Lazarevac, Marka Mijuškovića i vršioca dužnosti direktora JP za izgradnju Lazarevac, Milana Platanića, odbornici su izglasali u skraćenom postupku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE