Uspešna grejna sezona, bez većih havarija i isključenja

Zvanični kraj grejne sezone formalno se završava 15. aprila, ali kao i svake godine, nadležni iz JP “Toplifikacija” Lazarevac, nastaviće isporuku toplotne energije i nakon tog perioda, ako vremenski uslovi to budu nalagali, saopštio  je danas direktor ovog preduzeća, Vukašin Janjević, na konferenciji za medije.

Janjević je, osvrćući se na ovogodišnju grejnu sezonu, kazao da je protekla dobro i bez večih havarija, prekida ili isključenja, ali i sa malim brojem žalbi i reklamacija od strane potrošača.

JP “Toplifikacija” Lazarevac uveliko se priprema za predstojeću građevinsku sezonu i radove po predviđenom planu i programu, a najveće investicije u 2022. godini odnose se na zamenu cevi u galeriji i eventualnu izgradnju zapadne magistrale u skladu sa ugovorom sa EPS-om.

Na pitanje o proširenju mreže i novim priključcima, usled izgradnje novih stambenih objekata u našoj opštini, Janjević je rekao da je kapacitet popunjenosti na gornjoj granici, ali da će priključiti svakoga ko ima tehničku mogućnost za priključenje i isto tako, neće priključivati one potrošače kojima ne mogu da garantuju isporuku toplotne energije u potrebnom obimu.

Janjević je kazao da do naredne grejne sezone sigurno neće biti poskupljenja usluga, ali da će s obzirom  na globalna kretanja i poskupljenje  energenata, u nekom momentu, nužno morati da dođe do toga.

Toplifikacija godinama unazad posluje sa pozitivnim finansijskim rezultatom, što je slučaj i ove godine, Predat je završni račun za 2021. godinu, po kome je preduzeće ostvarilo dobit u iznosu od 250.000 dinara, saopštio je Janjević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE