Uskoro novi izgled gradskog jezgra Lazarevca

Bez obzira što je zima zvanično počela pre samo tri dana, vremenski uslovi  vrlo su povoljni za građevinare, te se intenzivno radi na izgradnji novog trga ispod glavne lazarevačke ulice. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima.

Gradski trg, poznatiji kao “Trg kod Rudara” uskoro će dobiti potpuno nov, savremeniji izgled. Privode se kraju radovi na trotoarima i stazama za osobe sa invaliditetom, kao i majkama sa kolicima, pešačke staze, ali i manje fontane, rekao je predsednik opštine tokom obilaska i dodao da se nakon ovih radova prelazi na lupanje stare i izgradnju nove fontane i popločavanje  celokupnog većeg dela manjeg trga, uključujući postavljanje led rasvete, mobilijara i uređenje zelenih površina. Rok za završetak radova je 60 dana i biće gotovi na proleće, ako vremenski uslovi to budu dozvolili, kazao je Stević.

Planirano je i uređenje platoa ispred opštine za čiju građevinsku dozvolu su već predate dokumenta. Projekat podrazumeva, pored uređenja platoa i podzemnu garažu sa 46 parking mesta sa određenim brojem mesta za osobe sa invaliditetom. Ovaj projekat u potpunosti finansira Direkcija Grada Beograda.  Zajedno sa parkingom kod ERC-a, ovaj deo grada dobiće potpuno nov izgled i funkcionalniju namenu.

Predsednik opštine najavio je projekte na uređenju parka ispod hotela Vis, koji su građani tražili u nedavno sprovedenoj anketi, kao i uređenje staza u MZ Dule Karaklajić na tzv. “crnoj stazi” i uređenje parka u MZ Rudovci preko puta Doma kulture. On je izrazio nadu da će sugrađani svojim gostima moći da pokažu nov, savremeniji Lazarevac u skorijoj budućnosti, ali isto tako moći i sami u njemu da uživaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE