Uručeni ključevi za poljoprivrednu mehanizaciju poljoprivrednicima sa teritorije GO Lazarevac

Danas su na platou GO Lazarevac  dodeljeni ključevi za traktore i priključne mašine za poljoprivrednike sa teritorije naše opštine,koji su učestvovali u konkursu za dodelu subvencija za poljoprivredu Grada Beograda.

Gradski sekretar za privredu Grada Beograda, Milinko Veličković, zajedno sa predsednikom opštine, Bojanom Stevićem i njegovim saradnicima, uručio je ključeve za 13 traktora, kao i 24 poljoprivredne priključne mašine za poljoprivrednike sa teritorije GO Lazarevac.

Veličković je u izjavi za medije naglasio značaj poljoprivrede za Grad Beograd.

“Grad Beograd se prostire na 350 hiljada hektara površine, od toga je 277 hiljada hektara  poljoprivrednog  zemljišta, što nam daje obavezu i pravo da poljoprivredu svrstamo na jako visoko mesto na ukupnoj lestvici razvoja privrede Grada Beograda, što pokazujemo iz godine u godinu subvencijama za poljoprivredne proizvođače”, rekao je Veličković.

Grad Beograd je i ove godine, uprkos otežanoj situaciji sa pandemijom korona virusa izdvojio 200 miliona dinara za pomoć poljoprivrednicima, a po rečima gradskog sekretara, ovaj iznos planiran je i za narednu godinu.

Predsednik opštine, Bojan Stević, istakao je značaj bavljenja poljoprivredom na teritoriji naše opštine. Korisnici subvencija bili su poljoprivrednici sa manje ili više obradivog zemljišta, što pokazuje visok nivo zainteresovanosti bavljenjem različim granama poljoprivrede.

Pored traktora i pomoćne mehanizacije, dodeljena je i pčelarska oprema za pčelare sa teritorije Lazarevca.

Stević je dodao da će opština, zajedno sa Gradom Beogradom, nastaviti da ulaže u razvoj poljoprivrede na teritoriji GO Lazarevac,i iskoristio priliku da se zahvali gradskom sekretaru, ali i saradnicima Kancelarije za poljoprivredu GO Lazarevac na čelu sa  članom Veća, Nenadom Bačancem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE