Uručene Vidovdanske nagrade za 2020. godinu

Tradicionalno svakog 28.juna na Vidovdan koji je ujedno i Dan opštine Lazarevac dodeljuju se godišnje Vidovdanske nagrade u tri kategorije.

Dodela nagrada i svečana skupština gradske opštine održana je u sali Centra za kulturu Lazarevac, a nagrade su uručili predsednik GO Lazarevac, Bojan Sinđelić i predsednik Skupštine gradske opštine, Tomislav Rikanović, koji su ovom prilikom svim građanima i okupljenima čestitali Dan Lazarevca.

Svečanoj skupštini i dodeli nagrada prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Bojan Stević, koji se, čestitavši praznik, zahvalio  nagrađenima na postignutim rezultatima i doprinosu gradu.

Komisija za dodelu javnih priznanja Skupštine gradske opštine Lazarevac, ovogodišnju nagradu u oblasti protivpožarne zaštite dodelila je komandiru Vatrogasne spasilačke jedinice Lazarevac, Ivanu Popoviću iz Barzilovice za izuzetne rezultate na intervencijama i svim drugim zadacima.

Nagradu GO Lazarevac za stvaralaštvo mladih ove godine dobila je Katarina Živić, student četvrte godine Medicinskog fakulteta sa prosečnom ocenom 9,9. Pored redovnih studija Katarina je aktivni učesnik i organizator mnogobrojnih akcija u oblasti medicine, a napisala je i dva naučna rada  i deo je naučnog tima Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Srbije.

Glavna Vidovdanska nagrada GO Lazarevca za 2020. godinu pripala je Policijskog stanici Lazarevac i Domu zdravlja “Dr Đorđe Kovačević”- Kovid ambulanti , za najveći doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanju zaraze COVID – 19 na području opštine Lazarevac, u skladu sa svojim nadležnostima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE