Uhapšene tri osobe osumnjičene za zagađenje reke Peštan

U utorak 31.marta po telefonskoj prijavi građana da je reka Peštan kontaminirana supstancom plave boje vrlo intezivnog mirisa, na lice mesta odmah su izašli Komadant  Kriznog štaba GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, načelnik odeljenja za inspekcijske poslove Uprave GO Lazarevac, Miroslav Milosavljević  i pripadnici MUP-a. Ovom prilikom odmah je obaveštena i Agencija za zaštitu životne sredine, koja je 1.aprila izašla na teren kako bi uzela uzorak vode iz reke Peštan.

Prpadnici MUP-a Policijske stanice Lazarevac su već prvog dana istrage uspeli da identifikuju jednog potencijalnog počinioca, da bi se ubrzo otkrilo da se radi o tri osobe. Uhapšeni su D. S. (1967), Z. S. (1971) i M. Đ. (1953) koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo zagađenje životne sredine.

Sumnja se da su oni iz plastičnih kanistera istočili nepoznatu supstancu plave boje u reku Peštan.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu.

Meštani koji žive u blizini reke Peštan kažu da ovo nije prvi ovakav slučaj. Naime, pre dva meseca ova reka, koja se uliva u Kolubaru, bila je obojena u ljubičastu boju, a slučaju sa plavom bojom prethodila je i mlečno bela boja reke.

Građani Malih Crljena, Rudovaca i Baroševca će blagovremeno biti obavešteni o analizi uzorka iz reke Peštan odmah po dobijanju rezultata.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE