Ublažavanje mera Vlade od sutra

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici u vezi sa epidemiološkom situacijom, donela odluku u vezi sa ublažavanje određenih mera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Policijski čas tj. zabrana kretanja od sutra 21.aprila počinje od 18h umesto u 15h kao do sada I trajaće I dalje do 5 ujutru.

Lica starija od 65 godina moći će u vreme policijskog časa od 18h do jedan sat iza ponoći da izadju u šetnju, utorkom, petkom i nedeljom najviše šest stotina metara od mesta stanovanja i to u trajanju od pola sata.

Doneta je odluka da se otvore zelene pijace od srede 22.aprila uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Od sutra, 21. aprila omogućen je rad poslodavcima iz uslužnih delatnosti, automehaničarskim i vulkanizerskim radnjama, obućarima, krojačima, hemijskim čišćenjima, školama za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom i dr.

Vlada je takođe pozvala poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu od sutra  21. aprila.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitnu opremu, maske, rukavice, dezinfikaciona sredstva, a rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

I dalje važi obustava rada objekata čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE