U vanrednoj akciji DDK prikupljena 201 jedinica krvi! Zbog žene koja se bori za život, biće spašeno bar 100 života

U petak 21.01.2021.godine u ranim jutarnjim satima u teškoj saobraćajnoj nezgodi povređena je ženska osoba za koju je do današnjeg dana, u cilju zbrinjavanja, upotrebljeno više od dvadeset jedinica krvi.

Ovu nestvarnu borbu lekara za život mlade žene, prepoznali su građani Lazarevca koji su demonstrirajući zahvalnost lekarskom timu koji je zbrinjavao njihovu sugrađanku, uputili inicijativu Crvenom krstu Lazarevac kako bi se realizovala vanredna akcija kojom bi se u ovim teškim epidemiološkim okolnostima sačuvao još neki život.

Crveni krst Lazarevac je prepoznajući spremnost i volju građana uz veliku podršku Instituta za transfuziju krvi Srbije, izvršio relokaciju transfuzioloških ekipa, te je na akciji koja je održana 25.01.2021.godine do kasnih večernjih sati u prostorijama Centra za kulturu Lazarevac prikupljena čak 201 jedinica krvi.

Svesni činjenice da je opština Lazarevac u nekoliko navrata proglašavana za najhumaniju sredinu, onda i ne čudi to što je ovakva inicijativa u vreme epidemije pokrenuta baš u ovoj sredini koja je analizirajući sudbinu svoje sugrađanke na najbolji način shvatila koliko su rezerve krvi dragocene!

Crveni krst Beograd, svi volonteri koji su uključeni u program dobrovoljnog davalaštva krvi, kao i njihovi partneri iz Instituta za transfuziju krvi, pamtiće ovaj trenutak kao veče u kome je molitva za jedan život donela šansu da se spasi bar još sto života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE