U subotu 19. juna u Lazarevcu „Šetamo za zdravlje“

Planinarski Savez Srbije proslavio je 9.juna  2021. godine, 120 godina postojanja planinarstva u našoj zemlji, a tim povodom, tokom juna meseca organizuju se različite manifestacije.

Planinarsko društvo “Vis” iz Lazarevca, kao član planinarskog Saveza Srbije i ove godine učestvuje u obeležavanju godišnjice  sa svojom tradicionalnom akcijom “Pratimo godišnja doba-šetamo za zdravlje” pod sloganom “Letu u zagrljaj”.

Manifestacija će se održati u subotu, 19.juna sa početkom u 9 časova sa platoa GO Lazarevac.

Član PD “Vis”, Jovan Arsenijević, predstavio je javnosti plan i program šetnje: početak je sa platoa GO Lazarevac, kroz glavnu ulicu, preko gradske pijace i Valandovske ulice, šetači se uključuju prema stubičkim stazama zdravlja, gde će se nastaviti putem tzv. “žute staze”. U planu su dve staze, od 12 i 18 km, a u zavisnosti od učesnika, grupa će se na jednom delu staze podeliti i nastaviti svaka svojom rutom.

Šetnju će obezbeđivati redari, a sa sobom je potrebno poneti najmanje dva litra vode, nešto hrane i presvlaku. U zavisnosti od vremenskih uslova, poželjno je imati i kabanicu.

S leva na desno: Nikola Marinković, Verica Vasiljević, Jovan Arsenijević, Foto: GO Lazarevac

Ova manifestacija organizuje se u cilju promocije zdravog života i poboljšanja psihičkog i fizičkog zdravlja građanstva, pre svega naših najmlađih sugrađana, osnovaca i srednjoškolaca, rekla je predsednica PD “Vis”, Verica Vasiljević i dodala da je ova manifestacija sibolično i početak školskog raspusta.

Tokom ove manifestacije, građani su u prilici da se upoznaju sa novootvorenim pešačkim stazama zdravlja u MZ Stubica. Postoje četiri obeležene staze putokazima, a takođe i QR kodovima uz pomoć kojih se može odrediti tačna lokacija šetača. Najkraća staza duga je 4 km, dok je najduža duga nešto više od 11 km. Sve staze su kružne, a glavna odrednica je Stubička česma.

Stubičke staze zdravlja – mapa

U ovu manifestaciju uključeni su i prosvetni radnici fizičkog vaspitanja iz svih lazarevačkih osnovnih i srednjih škola, koji su zajedno sa predstavnicima PD  “Vis” i opštine, učestvovali u njenoj promociji.

Pokrovitelj manifestacije kao i prethodnih godina je GO Lazarevac, a član Veća, Nikola Marinković u ime opštine pozvao je građane da se odazovu ovoj akciji i učestvuju u šetnji za zdravlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE