U poslednjih nedelju dana smanjen broj pozitivnih, epidemiološka situacija i dalje nesigurna

Prvih mesec i po dana nove 2022. godine obeležen je porastom broja zaraženih koronavirusom na teritoriji naše opštine, a epidemiološka situacija i dalje je nesigurna, saopštio je na konferenciji za medije direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” u Lazarevcu, dr Jovan Milojević. Pregledi u kovid ambulantama od početka godine drastčno su rasli, pa ih je bilo i do 500 dnevno, a u periodu od druge polovine januara i prve polovine februara bilo je angažovano čak osam kovid ekipa.

U ovom talasu zabeležen je porast obolelih od kovida kod dece i mladih osoba. Broj pozitivnih medicinskih radnika u ovom talasu takođe je bio velik, njih 188. Po Milojevićevim rečima, ovaj talas može se okarakterisati kao najteži po broju zaraženih, ali ohrabruje činjenica da su svi imali blažu kliničku sliku.

Uslovi rada i boravka pacijenata u kovid ambulantama lazarevačkog Doma zdravlja odnedavno su poboljšani, izmeštanjem u zgradu starog porodilišta, gde je napravljen poseban ulaz za pacijente koji dođu na pregled.

Direktor Doma zdravlja saopštio je na konferenciji da je ova ustanova dobila novi aparat za oređivanje krvne slike i CRP-a, što je itekako ubrzalo proces dobijanja rezultata analiza.

Milojević je naglasio da se u protekloj sedmici broj pozitivnih u našoj opštini znatno smanjio, pa broj testiranih lica na dnevnom nivou iznosi oko 130.

Dom zdravlja  “Dr Đorđe Kovačević” u Lazarevcu dobiće novo sanitetsko vozilo, odobreno od strane MInistarstva zdravlja, što za ovu ustanovu predstavlja izuzetno značajnu donaciju, kazao je dr Milojević.

On je takođe demantovao glasine o otpuštanju radnika, koje su kružile društvenim mrežama, rekavši da nijedan radnik lazarevačkog Doma zdravlja nije otpušten.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE