U poslednjih 7 dana u Lazarevcu potvrđeno 35 pozitivnih na COVID 19

Prema poslednjim podacima od 27.oktobra .2020. godine nadležni iz Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” ocenjuju epidemiološku situaciju na teritoriji opštine Lazarevac kao nesigurnu.

Od početka epidemije od 20. marta .2020. godine ukupan broj testiranih je 3.235, od toga ukupan broj pozitivnih je 607, među kojima je bilo 3 lekara, 4 medicinske sestre, 1 laborant, 1 spremačica i 1 portir, dok je ukupan broj umrlih od početka epidemije 14.

Broj testiranih na dnevnom nivou je 20 do 25, dok je broj pregleda na dnevnom nivou u kovid ambulantama od 25 do 30. Trenutan broj lica u izolaciji ili samoizolaciji je 44.

U poslednjih nedelju dana na teritoriji GO Lazarevac potvrđeno je 35 pozitivnih na COVID 19 virus.

U jeku je i sezonski grip, pa se apeluje na dodatnu opreznost. Do sada je vakcinisano 3.387 lica protiv sezonskog gripa, a nadležni iz Doma zdravlja najavljuju novi kontigent ovih vakcina.

Apeluje se na sugrađane da u narednom periodu obavezno nose zaštitne maske, rukavice i da održavaju fizičku distancu, da se ne okupljaju u većim grupama, da  izbegavaju gužve, jer samo na taj način mogu zaštititi sebe, ali i druge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE