U petak 8.maja počinje gradski i prigradski prevoz na teritoriji Beograda

Saobraćajno preduzeće „Lastra“ doo Lazarevac je u skladu sa Odlukom Vlade Srbije o ublažavanju mera zabrane prevoza putnika, 4. maja započela delimično obavljanje međumesnog prevoza.

Na zvaničnoj internet stranici preduzeća nalazi se raspored svih međumesnih polazaka, a građani se o rasporedu polazaka takođe mogu obavestiti i na Autobuskoj stanici Lazarevac.

U saopštenju ovog saobraćajnog preduzeća saznajemo da se autobusi koji su uključeni u saobraćaj svakodnevno detaljno čiste i dezinfikuju. Prirodno provetravanje vozila vršiće se nakon svakog obavljenog polaska. Članovi posade vozila opremljeni su adekvatnom i preporučenom zaštitnom opremom, tako da će i putnicima biti dozvoljen ulazak u autobus isključivo na prednja vrata uz pravilno korišćenje zaštitinih maski i rukavica.

Kako je najavljeno, lokalni i prigradski prevoz počeće sa radom u petak 8.maja po redukovanom letnjem redu vožnje. Zvaničan red vožnje biće istaknut na Autobuskoj stanici Lazarevac, kao i na zvaničnoj stranici preduzeća „Lastra“.

Uz sve propisane mere zaštite za međumesni saobraćaj u vozilima prigradskog saobraćaja biće obeležen pravac kretanja putnika, mesta za sedenje i stajanje na bezbednoj udaljenosti. Vozač će fizički biti udaljen barijerom od putnika.

Redari će na ulaznim vratima vršiti proveru da li putnici koji ulaze u vozilo pravilno koriste ličnu zaštitnu opremu, davati uputstva o ponašanju u toku vožnje i vršiti proveru validacije voznih isprava. Prevoz putnika obavljaće se u četiri faze u skladu sa epidemiološkom situacijom:

  • Prva faza : Zaposlena lica
  • Druga faza : Studenti i đaci
  • Treća faza : Nezaposleni, turisti i ostala lica
  • Četvrta faza : Lica starija od 65 godina

U prvoj fazi prevoza putnika prevoziće se samo zaposlena lica, koja moraju posedovati mesečnu personalizovanu BUS-PLUS karticu. U slučaju korišćenja dnevne, trodnevne ili petodnevne karte, putnik će morati da poseduje i radni nalog kojim dokazuje zaposlenje i radno angažovanje.

Saobraćajno preduzeće „Lastra“ doo Lazarevac u zvaničnom saopštenju dodaje da je sa svojim zaposlenima kao i voznim parkom apsolutno spremno dočekala ponovno uspostavljanje autobuskog saobraćaja. Apeluje se na građane da poštuju preporuke nadležnih organa prilikom korišćenja usluga prevoza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE