U okviru projekta “Čista Srbija” potpisan aneks ugovora za izgradnju kanalizacione mreže u Lazarevcu

Protekle nedelje potpisani su relevantni aneksi ugovora između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kineskih investitora CRBC i predstavnika 14 gradova i opština, među kojima se našla i opština Lazarevac,čime je zvanično započeta realizacija najvećeg projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture “Čista Srbija”.

Predsednik gradske opštine Lazarevac ,Bojan Stević u Palati Srbija potpisao je relevantni aneks ugovora ukupne vrednosti 47 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji opštine Lazarevac u dužini od 81 kilometar.Svečanom potpisivanju  prisustvovao je i zamenik predsednika GO Lazarevac Tomislav Rikanović.

Lokacije gde će se projektovati i započeti sa izvođenjem radova na izgradnji komunalne (kanalizacione) infrastrukture su Lazarevac, Veliki Crljeni, Lajkovac, Obrenovac, Novi Sad, Kragujevac, Varvarin, Knić, Banja Vrujci, Mionica, Novi Bečej, Krupanj, Kučevo, Svrljig, Kladovo i Vranje.

Foto: lazarevac.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da će se u okviru ove prve faze projekta “Čista Srbija” izgraditi 26 postrojenja za preradu otpadnih voda i blizu 700 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže u 14 opština i gradova.

Projekat izgradnje komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Republici Srbiji „Čista Srbija” za čije sprovođenje je nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koncipiran je na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom voda i zemlje.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen potpisali su komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

Izvor/Foto: lazarevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE