U Modernoj galeriji otvorena izložba radova mlade umetnice Jelene Bursać

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba radova Jelene Bursać pod nazivom „Traganje“. Izložba je nastajala od 2019. godine i obuhvata različite radove, od ulja na platnu do skulptura i minijatura u 3D obliku, od kojih su dve interaktivne.

„Slikarka Jelena Bursać, koristi raznovrsne materijale za razvijanje svoje ideje, plastičnih objekata u prostoru. Materijale koje koristi u svom radu (piljevina, stirodul) možemo nazvati „emancipacija odbačenog“, gde umetnica reciklira razne materijale u preobražavanju i oplemenjivanju u svom kreativnom procesu. “ (iz teksta kataloga).

U odbačenom materijalu kao što je piljevina, umetnica pronalazi plemenitost i težnju da je u svom radu iskoristi na najbolji mogući način kroz novu estetsku celinu i pokaže pun potencijal samog materijala. Autorka izložbe, jelena Bursać, kaže da inspiraciju crpi sa različitih strana, a njen cilj je sveobuhvatno životno traganje, za šta je koristila mistične motive piramida, lavirinata i zidina.

Izložba će moći da se pogleda uz poštovanje epidemioloških mera zaštita, obavezno nošenje zaštitinih maski i uz fizičku distancu od 5. do 18. marta 2021. godine.


Biografija

Jelena Bursać je rođena 1997.godine u Zrenjaninu.Osnovne studije završila je 2020.godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na studijskom programu slikarstvo, u klasi profesora Gorana Despotovskog, a trenutno je na Master akademskim studijama slikarstva u klasi profesora VidojaTucovića.Do sada je ostvarila 6 samostalnih (Novi Sad, Zrenjanin, Sombor, Inđija, Beograd, Vrbas) i preko 60 kolektivnih izložbi (Srbija, Hrvatska, Makedonija, Rumunija, Italija, Japan, Kanada) u zemlji i inostranstvu, učestvovala na projektima, radionicama i likovnim kolonijama.Od 2019.godine je član ALUZ-a (Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina).Stipendista je Dositeje- Fonda za mlade talente 2019/2020.godine koju dodeljuje Ministarstvo omladine i sporta.Pretežno se izražava kroz sliku, objekat, crtež, grafiku i instalaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE