U Modernoj galeriji održano književno veče lazarevačkih stvaralaca

Naši literarni i muzički stvaraoci okupili su se u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac na godišnjoj književnoj večeri, kako bi Lazarevčanima predstavili svoje radove i pokazali svoja umeća.

Pesnik, Desimir Mrdović, izjavio je da lazarevački književni klub postoji dugi niz godina, a hjihova aktivnost ogleda se i u radu sa osnovnim i srednjim školama, nastavnicima srpskog jezika, kako bi mlade književne stvaraoce iz naše opštine uključili u klub i predstavili publici.

Mrdović je takođe istakao da je Lazarevac sredina koja može da se pohvali raznolikošću stvaralaca, jer ima kvalitetne književnike, slikare, vajare, ikonopisce i stavaraoce domaćih radinosti.

Jedan od učesnika ove književne večeri i član lazarevačkog književnog kluba, Milovan Ivanković, izjavio je da se pisanjem pre svega čuva srpski jezik, a on je osnova svakog naroda.

Ovo književno veče organizovano je u okviru manifestacije “Dani Lazarevca”. Veče je upotpunjeno muzičkim delom programa, a moderatorka programa bila je Dušica Živanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE