U Lazarevcu realizovan projekat „Noćne akcije“ Agencije za bezbednost saobraćaja

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Savetom za saobraćaj naše opštine, realizovala je u Lazarevcu projekat „Noćne akcije“, čiji je glavni cilj povećanje bezbednosti kod mladih učesnika u saobraćaju, pešaka i biciklista, Ove tri kategorije smatraju se najugroženijim kategorijama učesnika u saobraćaju u uslovima smanjene vidljivosti, tj. noćnim uslovima.

Po istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, kao jedan od glavnih razloga stradanja navedenih kategorija učesnika, ističe se njihova neuočljivost na putu od strane drugih učesnika u saobraćaju, kao i nedovoljan nivo znanja, iskustva i spremnosti za vožnju u noćnim uslovima kod mladih učesnika, kazala je Svetlana Miljuš, pomoćnica direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Slogan „Noćne akcije“ je „Da se bolje vidimo“ kojim se skreće pažnja pešacima i biciklistima da budu vidljiviji od strane drugih učesnika, kako bi se izbegle eventualne saobraćajne nezgode.

U saradnji sa lokalnim Savetima za bezbednost, Agencija sprovodi ovaj projekat u 20 lokalnih samouprava i to na mestima na kojima pomenute kategorije učesnika u saobraćaju najviše stradaju.

Ovu akciju pozdravio je i predsednik Saveta za saobraćaj GO Lazarevac, Ivan Živković, ističući značaj promovisanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, pogotovo mladih, pešaka i biciklista.

Pripadnici policijske uprave GO Lazarevac su tokom promocije ove akcije razgovarali i delili promotivni materiajal pešacima i biciklistima na rizičnim lokacijama za ove učesnike, i to u Ulici Dula Karaklajića kod Nisove pumpe i na raskrsnici ulica Dimitrija Tucovića i Dula Karaklajića. Ovom prilikom deljene su majice, retroreflektujući prsluci, trakice, lampe, svetla za bicikl, kao i torbe sa reflektujućim elementima, kako bi se uz njhovo korišćenje što više povećala vidljivost i uočljivost od strane drugih učesnika u saobraćaju.

Agencija za bezbednost saobraćaja nastaviće svoje preventivno-promotivne akcije ka svim ciljnim grupama, kako bi se što više povećala bezbednost učesnika u saobraćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE