U Lazarevcu porast broja obolelih od koronavirusa, epidemiološka situacija nesigurna

U celoj Srbiji raste broj obolelih od koronavirusa, a nadležni iz Doma zdravlja dr Đorđe Kovačević  trenutnu epidemiološku situacija u Lazarevcu ocenjuju kao nesigurnu sa tendencijom porasta broja zaraženih.

U julu mesecu na teritoriji GO Lazarevac ukupno je potvrđeno 56 slučajeva obolevanja od COVIDA 19, dok taj broj u prvoj nedelji avgusta iznosio 55, a u drugoj nedelji 78 pozitivnih.

Broj testiranih lica, kao i broj pregleda koji se izvrši u kovid ambulantama  na dnevnom nivou, povećao se duplo u avgustu u odnosu na jul mesec. Trenutno se u izolaciji i samoizolaciji nalazi 136 lica, dok je ukupno 26 lica preminulo od početka epidemije.

U Lazarevcu je prvu dozu vakcine protiv COVID 19 infekcije, primilo 17.502 Lazarevčanina, dok je drugu dozu primilo njih 16.491.

Danas u Srbiji počinje vakcinacija trećom dozom. Prioritet imaju oni kojima je oslabljen imunitet, hronični bolesnici, ljudi koji su imali transplantaciju organa, i svi koji imaju bolesti koje ne bi bilo dobro da se ukrste sa koronom, navodi se u saopštenju Vlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE