U Lazarevcu počela vakcinacija protiv virusa COVID 19

Na današnjoj konferenciji za medije, direktor DZ “Dr Đorđe Kovačević” doktor Jovan Milojević, saopštio je da je ova ustanovala dobila određenu količinu vakcina i da danas, 19.januara  zvanično započinje vakcinaciju stanovništva protiv virusa COVID 19 na teritoriji GO Lazarevac.

Po preporuci  Vlade Republike Srbije i Resornog ministarstva zdravlja imunizacija se najpre odnosi na sugrađane starija od 65 godina koji su putem portala e-Uprava ili telefonskim putem izrazila želju da se vakcinišu i u toku današnjeg dana njih 144 biće vakcinisano Fajzerovim vakcinama, rekao je direktor Doma zdravlja.

Obezbeđen je i vidno obeležen punkt za vakcinaciju građana u samom prizemlju doma zdravlja pored laboratorije . Vaksinisanje stanovništva je dobrovoljno, neophodno je da imaju pristanak  koji će verifikovati svojim potpisom, uz prethodno odobrenje izabranog lekara, a nakon tri nedelje u obavezi su da dođu na revakcinaciju o čemu će biti uredno obavešteni, rekao je direktor Milojević, naglasivši da primanjem vakcine građani imaju kvalitetnu zaštitu koja se procenjuje na oko 94 do 96%.

U narednim danima biće osposobljena još tri terenska punkta za vakcinaciju i to, u zdravstvenoj stanici Rudovci, Veliki Crljeni i ambulanti u Dudovici, kako bi građanima dostupnost vakcinacije bila što efikasnija.

Najlakši način za prijavu za vakcinaciju na nivou cele Srbije je preko stranice e-Uprava na linku: https://euprava.gov.rs/usluge/6224  na kojem svaki građanin može da iskaže interesovanje za vakcinaciju, izabere vakcinu kojom želi da se vakciniše i na kojoj lokaciji želi da je primi, a takođe će biti obezbeđena imunizacija nepokretnih lica neposredno na adresama na kojima žive.

Za one koji nisu u mogućnosti da se prijave putem interneta, obezbeđeni su brojevi za kol centar, a takođe se mogu obratiti i svom izabranom lekaru za dodatne informacije.

GO Lazarevac je za potrebe informisanja građana i prijave za vakcinaciju oformila kol cenatar na koji se građani mogu obratiti svakog radnog dana u periodu od 8 do 16 časova.

Brojevi telefona kol centra su:

011/8126-500      i          011/8121-507

Predsednik opštine, Bojan Stević, apelovao je na sve sugrađane da se prijave za imunizaciju protiv virusa COVID 19 uz prethodnu konsultaciju i pregled kod svog izabranog lekara, jer je to jedini i najbolji način da zaštitimo sebe i one do kojih nam je stalo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE