Treći međunarodni bokserski turnir „Greatest open“ krajem marta u Lazarevcu

Bokserski klub „Gratest“ po treći put u Lazarevcu organizuje međunarodni turnir „Gratest open „.

Takmičenje se održava 28. i 29. marta u „Sportskom centru Kolubara“  i trajaće dva dana (polufinale i finale). Satnica će naknadno biti objavljena, a boksovaće se u dve kategorije kadetskoj i juniorskoj. Lazarevac će imati svoje predstavnike u obe ove kategorije, a velike nade se polažu u mlade snage lazarevačkog boksa, Savu Stevanovića i Adama Krstovića.

„Teško je privući ljude da dodju na dvodevni turnir o svom trošku u mali grad kao što je Lazarevac.“ – objašnjava Nemanja Stolić, osnivač bokserskog kluba „Gratest“ i glavni trener u klubu.

Mukotrpnim zalaganjem stručnog štaba  i čitavog tima u godinama iza njih, „Gratest open „, kao i sam klub , uspeli su da se upišu na svetsku boksersku mapu.

„Lazarevac je mala sredina, i veliki je uspeh kada nam u posetu dodje neko iz drugog grada, ali kada nas poseti neko iz druge države, to znači da vredimo.“- ističe Stolić.

Podsetimo da je ovaj turnir 2018. godine ugostio 5 zemalja iz okruženja, 2019. godine 9 zemalja, a ove godine očekuje se više od 10 zemalja, ako to uslovi dozvole, zbog trenutne situacije sa koronavirusom u svetu. Uprkos otežavajućim okolnostima organizatori se nadaju da će turniru prisustvovati sve države u okruženju: Mađarska, Rumunija, Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, kao i Grčka, Austrija, Kipar i Švedska koja još nije potvrdila dolazak. Italija je, nažalost, svoje učešće na ovom turniru morala da otkaže.

Turnir se održava uz podršku GO Lazarevac, Bokserskog saveza Srbije i prvog čoveka ovog saveza, Nenada Borovčanina.

Bokserski klub „Gratest“  bavi se takmičarskim boksom, boksom za rekreativce i boksom za decu i najveći akcenat stavlja na  aktivnost naših najmlađih sugrađana i podizanju svesti o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću.

M. Petrović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE