Treći Festival zanatskih piva u Lazarevcu u petak 3.septembra

Treći po redu Festival zanatskih piva u Lazarevcu, koji je zbog loših vremenskih uslova, prošle nedelje bio odložen, održaće se u petak 3. septembra 2021. godine na platou ispred Rudarske česme u glavnoj lazarevačkoj ulici.

Početak festivala zakazan je za 18 časova, dok će muzički deo programa trajati do jedan čas iza ponoći. U muzičkom delu nastupiće lazarevački DJ Vlada, „SFRJ bend“, kao i aranđelovački bend „Lusteri“.

Nenad Bačanac, Savet za poljoprivredu GO Lazarevac

Nenad Bačanac iz gradske opštine Lazarevac, jedan od organizatora ovog festivala, kazao je da je osnovna ideja ovog festivala promocija pravih vrednosti i kvaliteta proizvoda. Lazarevčani će još jednom imati priliku da probaju piva različitih kraft pivara širom Srbije, koja se isključivo dobijaju prirodnim procesom vrenja i koja ne sadrže konzervanse i dodatne supstance, što ih izdvaja od industrijskih piva i čini zdravijim, ako izuzmemo prisustvo alkohol. Na festivalu će biti izložen i štand sa „Lazarevčkim pivom“, istakao je Bačanac. On je dodao da, za proizvodnju alkoholnih pića, rakije i piva u Srbiji, postoje brojni republički podsticaji.

Festival zanatskih piva organizuje se pod pokroviteljstvom GO Lazarevac, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Lazarevac i Centrom za kulturu Lazarevac.

Početkom oktobra meseca planirano je i organizovanje Festivala srpskih vina u Lazarevcu, a tačan datum održavanja zavisiće od vremenskih uslova i epidemiološke situacije. Ovaj festival, kao i prethodne godine biće na otvorenom u glavnoj šetališnoj zoni u Karađorđevoj ulici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE