Tradicionalna vidovdanska smotra folklora dečijih ansambala

Peti dan manifestacije “Dani Lazarevca” obeležila je tradicionalna vidovdanska smotra folklora, dečijih ansambala.

Domaćin ovogodišnje smotre bio je KUD “Diša Đurđević” iz Vreoca, koji je ugostio kulturno umetnička društva iz Ljiga, Resnika, Debeljače, Idvora, Topole i Čačka.  Na platou ispred Rudarske česme, okupljenima su se predstavili dečiji ansambli sa različitim igrama iz Srbije.

Među gostujućim društvima bio je i KUD “Mladost- Avala” iz Resnika, kome je ovo treće učešće na  lazarevačkoj vidovdanskoj smotri folklora. Oni su se publici u prethodnim godinama predstavili sa ansamblima veterana, a ovoga puta sa dečijim ansamblom. Goran Jeremić, umetnički rukovodilac KUD “Mladost- Avala” iz Resnika, rekao je da su vrlo zadovoljni organizacijom i da se uvek rado odazovu pozivu na učešće u Lazarevcu.

Goran Jeremić, KUD “Mladost- Avala” Resnik

Pandemija je uticala na rad svih institucija i udruženja, pa tako i kulturno umetnička društva nisu bila pošteđena. Probe i broj dece bio je dosta smanjen, a mnoga društva tek sada kreću da rade punim kapacitetom, rekao je Goran Pantelić, direktor KUD “Diša Đurđević” iz Vreoca.

Goran Pantelić, direktor KUD “Diša Đurđević” Vreoci

U julu mesecu ovo društvo očekuje nastup u Nišu, a polovinom avgusta u Somboru. Planirani su nastupi i u inostranstvu, u Bugarskoj i Grčkoj, ali su i dalje pod znakom pitanja zbog epidemioloških mera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE