Tradicionalna pčelarska izložba – Lajkovac lider Kolubarskog okruga po broju košnica (VIDEO)

Šesnaesta po redu pčelarska izložba održana je juče u Lajkovcu.

Pored opštine, u organizaciji učešće su uzeli Turistička organizacija i Kulturni centar “Hadzi Ruvim”, čiji je dečiji folklorni ansabli dao poseban pečat manifestaciji.

Predsednik lajkovačkog pčelarskog društva, Predrag Kovačević, pozdravio je sve prisutne i zahvalio na izuzetnom odzivu izlagača. On je istakao da na ovoj izložbi po prvi put učestvuje i Rasadnik medonosnog bilja i izrazio očekivanja da će i to postati deo izlagačke tradicije.

Izložbu je svečano proglasio otvorenom predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković koji je ovom prilikom rekao da će se opština truditi da pomogne i omogući što više sredstava iz budzeta opštine, kako bi se pčelarstvo u Lajkovcu širilo .

“ Prema broju registrovanih košnica opština Lajkovac je među prvima u kolubarskom okrugu, što je podatak za svaku pohvalu i nama podstrek da što više ulažemo u razvoj pčelarstva”.

Na izložbi je svoje proizvode, ali i i priručnik o pčelarstvu, čiji je autor, predstavio i Zoran Petrović, višegodišnji iskusni plelar iz lajkovca.

U okviru izložbe, u velikoj sali opštine Lajkovac održano je i predavanje.

Na temu “ Propisi u pčelarstvu“ govorila je inspektor u penziji Mira Mićović, dok je o pčelinjem razvoju i pripremama zajednica za pašu govorio Đoko Zečević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE