Sutra se otvara zelena pijaca u Lazarevcu

Od ove nedelje Vlada Republike Srbije uvela je pojedina i najavila nova ublažavanja mera u vezi sa sprečavanjem širenja epidemije koronavirusom. Posle mesec dana vanrednog stanja, policijski čas se skratio za jedan sat, dok su pojedine delatnosti ponovo počele sa radom, izmeđuostalog i zelene pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru.  Vlada je ovu meru zvanično usvojila na sednici u ponedeljak 20. aprila.

Lazarevačka zelena pijaca počeće sa radom sutra, 23.aprila i radiće od 7h do 15h, osim danima kada je celodnevni policijski čas, izjavio je za Radio Galaxy, direktor Javnog preduzeća za komunalnu privredu Lazarevac, Aleksandar Arsenović. On je takođe apelovao na građane da se pridržavaju zaštitnih mera, da nose maske i rukavice, kao i da održavaju socijalnu distancu od najmanje dva metra.

Razlog zašto se zelena pijaca otvara tek u četvrtak je taj, što prostor prethodno mora da se očisti, dezinfikuje i pripremi za upotrebu, dodao je Arsenović.

Otvaranje zelene pijace znatno će smanjiti gužve u marketima i maloprodajnim objektima, a pre svega će značiti poljoprivrednim proizvodjačima da nakon mesec dana obustave rada, ponovo mogu nesmetano da plasiraju svoju robu.

Što se tiče buvlje pijace u Šopiću, još uvek nema zvanične potvrde kada bi ona ponovo mogla biti otvorena, ali se pretpostavlja da će se to ostvariti u narednim nedeljama.

Javno preduzeće za komunalnu privredu je od početka vanrednog stanja počelo sa sprovodjenjem mera za sprečavanje širenja epidemije, svakodnevno se dezinfikuju ulice i ulazi u stambene objekte, dok se odnošenje smeća i čišćenje ulica odvija nesmetano sve vreme, kao i vodosnabdevanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE