Stubička česma u novom ruhu, prikazane i četiri staze zdravlja za planinare i ljubitelje prirode

Opštinsko rukovodstvo i Planinarsko društvo “Vis” danas su zvanično otvorili rekonstruisanu Stubičku česma u istoimenoj mesnoj zajednici. Stubička česma predstavlja posvetu stradalim borcima u Drugom svetskom ratu, a na inicijativu meštana deo oko česme sada ima potpuno novi izgled i biće ugodno mesto za okupljanje i druženje, kako žitelja Stubice, tako i svih Lazarevčana.

Pored rekonstrukcije Stubičke česme, prikazane su i četiri tzv. staze zdravlja za planinare i bicikliste. Predsednik opštine, Bojan Stević, izrazio je zadovoljstvo urađenim i zahvalio se PD “Vis” na inicijativi da se staze urede i mapiraju i na taj način postanu deo stalne turističke ponude grada Lazarevca.

Staze zdravlja su od velikog značaja, kako za članove planinarskih društava, tako i za sve sugrađane, ljubitelje prirode, pogotovo sada u vreme pandemije kada smo svi mahom boravili u zatvorenom, rekla je predsednica PD “Vis”, Verica Vasiljević. Obeležavanje staza dobra je prilika da se Lazarevčani i svi oni koji posete grad, upoznaju sa ovim delom Šumadije i uživaju u prirodi. Vasiljevićeva se zahvalila opštini i Savetu mesne zajednice Stubica na podršci i pozvala sve zainteresovane da prošetaju stazama zdravlja.

Sve staze dobro su obeležene putokazima, a tu su i QR kodovi uz pomoć kojih se može odrediti tačna lokacija šetača. Najkraća staza duga je 4 km, dok je najduža duga nešto više od 11 km, polazna tačka je Stubička česma, a sve staze su kružne.

Predsednik MZ Stubica, Dragan Pavlović, zahvalio se opštinskom rukovodstvu na podršci i kazao da je rekonstrukcija Stubičke česme od velikog značaja za meštane ove mesne zajednice, dodavši da je ona poslednji put renovirana pre 50 godina.

Otvaranju rekonstruisane Stubičke česme i staza zdravlja prisustvovali su i mladi članovi Planinarskog društva “Vis” iz Lazarevca, koji su u pratnji starijih članova, imali tu čast da prvi prošetaju novootvorenim stazama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE