Stabilizuje se vodosnabdevanje u Lazarevcu, tri nova bunara uskoro počinju sa radom

Javno preduzeće za komunalnu privredu “Lazarevac”, kako je ranije saopšteno, završilo je radove na bušenju tri nova bunara na Peštanu i sada se radi na njihovom opremanju, povezivanju sa magistralnim cevovodom i kačenju na dalekovode, saopštio je direktor ovog preduzeća, Aleksandar Rakić na današnjoj konferenciji za medije.

U narednih 10 do 15 dana biće postavljene cevi za izgradnju vodovodne mreže u dužini od 1.300 metara i to sa cevima koje se ne vare, kako bi se izbegla mogućnost da vremenske prilike onemoguće izvršenje posla, jer se varenje vrši na temperaturi iznad osam stepeni Celzijusa, kazao je Rakić.

Aleksandar Rakić, direktor JPKP “Lazarevac”

Završena je javna nabavka za uvođenje bunara u elektro sistem i oni će biti puštani u rad sukcesivno, čim se prvi bunar celokupno opremi pušta se u rad i tako svaki naredni, rekao je direktor JPKP “Lazarevac”.

Po Rakićevim rečima svi radovi trebalo bi da budu okončani u narednih mesec dana, što će dodatno stabilizovati vodosnabdevanje na teritoriji naše opštine.

Smanjene su noćne restrikcija vode, zbog remonta koji su vršeni na mreži i smanjenja gubitaka vode na pojedinim lokacijama, istakao je Rakić i dodao da je rešen i problem nelegalnog korišćenja velike količine vode sa jednog hidranta. Noćne restrikcije vode eventualno se mogu očekivati povremeno, kako bi se dopunili svi potrebni rezervoari.

Kada je reč o stabilizaciji preduzeća, JPKP “Lazarevac” od decembra meseca radnicima isplaćuje pune zarade i doprinose. Ovo preduzeće je u prethodnom periodu smanjilo broj zaposlenih, a cilj je da taj broj bude ispod petstotina radnika, kako bi moglo nesmetano da funkcioniše.

JPKP “Lazarevac” je u poslednjem periodu povećalo naplatu sa 55 odsto na 93 odsto, što je itekako doprinelo stabilizaciji preduzeća i revodnim isplatama zarada za radnike, zaključio je direktor ovog preduzeća, Aleksandar Rakić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE