„Srebrni car“ Puls teatra proglašen za najbolju predstavu festivala za decu u Aleksincu

Na nedavno održanom 4. Zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu, predstava „Srebrni car“, lazarevačkog pozorišta “Puls teatra” pobrala je mnogobrojne nagrade i proglašena je za najbolju predstavu festivala.

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, „Srebrni car“, dobio je nagrade za najbolji kostim (Sonja Kotorčević),  najbolju scenografiju (Ana Kolbjanova), najboljeg glumca/glumicu  festivala (Ana Ćuk za ulogu Smiljane), najbolju režiju (David Alić), kao i nagradu za najbolju predstavu u celini.

Žiri je u svom obrazloženju rekao da, predstavu „Srebrni car“ odlikuje izuzetan sklad glumačke igre i umeća, scenografskog i kostimografskog rešenja te jasne pozorišne poetike, koja inspiraciju pronalazi u mističnom svetu slovenske mitologije.

Žiri 4. Zimskog pozorišnog festivala za decu radio je u sastavu Branislav Nedić, dramaturg – predsednik žirija i članovi Aleksandar Pejaković, reditelj i Cvetin Aničić, glumac-lutkar.

Predstava „Srebrni car“ rađena je po motivima dramskog teksta Sanje Savić. Odlikuje je virtuozni scenski nastup, koji upotpunjuje neobična scenografija inspirisana mističnim predelima iz slovenske mitologije. Iako je ova predstava prevashodno namenjena deci, u njoj podjednako mogu uživati i deca i odrasli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE