Sportske igre mladih u Lazarevcu

Lazarevac je danas, kao prva opština na teritoriji Beograda, imala čast da bude domaćin “Sportskih igara mladih” na otvorenim terenima Sportsko-rekreativnog centra Kolubara. Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik opštine Bojan Stević potpredsednik Tomislav Rikanović, kao i predstavnici EPS-a, Nikola Marinković, predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih, Ivana Jovanović, kao i košarkaški reprezentativac Stefan Birčević.

“Sportske igre mladih” su manifestacija namenjena osnovcima i srednjoškolcima, koja u Hrvatskoj postoji već 24 godine, u Bosni i Hercegovini 10 godina i u Srbiji 7 godina. Omogućava potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Ove godine zbog pandemije uz poštovanje svih epidemioloških mera, održaće se turniri u samo dva sportai i to: košarka i fudbal.

“Jedan od programskih ciljeva novoizabranog rukovodstva GO Lazarevac je podrška mladima, počevši od najmlađih i to kroz izgradnju parkova, sportskih objekata i terena, a takođe i kroz obrazovanje. Jedan od značajnih ciljeva jeste borba da se mladi uključe i izvedu na pravi put, jer to je ono što garantuje stabilnu budućnost”, rekao je predsednik opštine Bojan Stević i dodao da se nada da će organizacioni odbor Sportskih igara mladih ponovo ukazati poverenje i organizovati manifestaciju i naredne godine u našem gradu.

Glavni ambasador Sportskih igara mladih u Srbiji je fudbaler Nemanja Matić, dok je košarkaški reprezentativac i naš sugrađanin, Stefan Birčević zaslužan za to što se ova manifestacija održava baš u našem gradu koji se ovom prilikom zahvalio SRC “Kolubara” na čelu sa Markom Rankoviće, koji je omogućio da se ovo takmičenje održi na otvorenim terenima, ali i predsedniku opštine. Podršku su dali EPS i fabrika “Tigar” iz Pirota.

“Naša saradnja započela je slučajno, ali je nastavljena namerno i od srca. Upoznali smo Stefana, koji je bio naš promoter i svim srcem želeo da Lazarevac, kao njegov grad, bude domaćin naše manifestacije. Stefan se potrudio da afirmiše decu kako bi zavolela Sportske igre mladih i kako bi učestvovala u istim”, rekla je Ivana Jovanović predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije i dodala da je glavni moto ove manifestacije promocija drugarstva.

Ona je takođe istakla da je saradnja sa lokalnom samoupravom bila odlična i da su u vrlo kratkom vremenskom roku uspeli da organizuju jednu ovakvu manifestaciju uz sve potrebne mere prevencije i suzbijanje epidemije.

U znak početka saradnje sa željom da se ona nastavi i u buduće, predsedniku GO Lazarevcu, Bojanu Steviću uručena je Povelja prijateljstva organizatora manifestacije.

Pobednici takmičenja iz Lazarevca ostvaruju pravo da se plasiraju na državno prvenstvo Sportskih igara mladih Srbije koje će se održati u Brzeću na Kopaoniku od 11. do 27. septembra.

Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila pobednici državnog prvenstva u Brzeću na Kopaoniku, imaće priliku da predstavljaju kancelariju Sportskih igara mladih Srbije na velikom međunarodnom finalu koje se tradicionalno održava u Splitu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE