Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju u Lazarevcu dobila novo sanitetsko vozilo za dijalizne pacijente

Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju u Lazarevcu dobila je danas novo sanitetsko vozilo. Ključeve vozila direktoru bolnice Prim. Dr Miodragu Miliću predao je predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević. Ovom događaju prisustvovali su i zamenik predsednika opštine, Tomislav Rikanović, kao i predsednik Skupštine gradske opštine, Bojan Sinđelić.

Novo vozilo koje je finansirala opština, namenjeno je za prevoz dijaliznih pacijenata, kako sa teritorije GO Lazarevac, tako i sa rubnih delova Beograda.  Novo vozilo će umnogome olakšati prevoz i omogućiti efikasnije i brže stizanje na preko potrebnu terapiju, s obzirom da nju dnevno prima oko 45 dijaliznih pacijenata u našoj opštini.

Podsećanja radi, Dom zdravlja dr Đorđe Kovačević nedavno je dobio novi digitalni EKG aparat koji je finansirala GO Lazarevac, a predsednik Stević najavio je nova ulaganja u ovu ustanovu. Naime, planirana je izgradnja toplane na biomasu, namenjena za grejanje oko 10.000 kvadratnih metara, što obuhvata celokupnu kvadraturu Doma zdravlja, uključujući i Specijalnu bolnicu za endemsku nefropatiju, čime će se omogući proširenje toplifikacione mreže u MZ Gornji grad.

Stević je takođe naveo da JPKP “Lazarevac” odnedavno održava sve zelene površine oko Doma zdravlja i bolnice i dodao da će se nastaviti sa ulaganjem sredstava u zdravstvo na teritoriji naše opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE