Sektor “Čistoća i zelenilo” JPKP “Lazarevac” vredno radi na uređenju zelenih površina

RJ “Čistoća i zelenilo” Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” uveliko obavlja redovne sezonske radove na uređenju javnih zelenih površina, gradskih i prigradskih naselja na teritoriji naše opštine.

Pored sakupljanja lišća, čišćenja prilaza i staza, radi se na prolećnom orezivanja drvenih sadnica, podizanju i korekciji krune, kao i košenje samoniklog rastinja i obnavljanje travnjaka. Početak proleća označio je i sadnju stabala visokog kvaliteta na slobodnim zelenim površinama stambenih naselja i u uličnim drvoredima, ali i formiranje novih cvetnjaka.

Nedavno je ovo preduzeće povodom Međunarodnog dana šuma zasadilo 30 stabala javora, američkog hrasta i platana u Gradskom parku, na Severnoj magistrali i kod SRC “Kolubara”.

JPKP “Lazarevac”  započelo je i akciju uređenja dečijih igrališta u svim naseljima u našoj opštini.

Počeo je i prolećni režim pranja ulica i trotoara, pre podne od 07 časova i u večernjem terminu od 22 časa. Raspored pranja ulica po danima dostupan je na zvaničnom sajtu preduzeća.

JPKP “Lazarevac”  i sektor “Čistoća i zelenilo”, ujedno vrši čišćenja preostale rizle sa ulica, ali i uobičajeno redovno odnošenje smeća i kabastog smeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE