Savet za zdravstvo GO Lazarevac podelio poklon pakete majkama novorođene dece

Savet za zdravstvo Veća GO Lazarevac u skladu sa godišnjim Programom za 2020. godinu  nastavilo je sa asktivnostima koje predviđaju podelu poklon pakete majkama novorođene dece sa teritorije opštine Lazarevac. Poklon pakete u skupštinskoj sali GO Lazarevca uručili su podpredsednik opštine, Miloje Živanović i predsednica Saveta za zdravstvo GO Lazarevac, dr Danica Bukvić. Ovo je prva podela paketa nakon pandemije COVID-19, a oni su svečano uručeni roditeljima novorođenih beba u martu, aprilu i maju ove godine.

Iz opštine kažu da je  grad bogatiji za 85 novih sugrađana, ali ti podaci nisu u potpunosti precizni, s obzirom da je pandemija poremetila sve društvene aktivnosti, pa se još uvek ne može utvrditi tačan broj novorođenčadi u prethodna tri meseca.

Zamenik predsednika opštine, Miloje Živanović, izrazio je želju da će u buduće biti još novorođenih beba u našoj opštini i rekao da će se nada da će ova akcija dati još bolje rezultate po pitanju dizanja nataliteta i dodao da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

Živanović je takođe izneo i podatak da Lazarevac ove godine ima 4.000 manje stanovnika nego prethodne četiri godine.

„Mi smo opština koja želi da napravi da ovaj grad bude lepo mesto za život , da se osećate prijatno, kao bračni parovi i roditelji dece, da se sutra i ta deca osećaju prijatno i da ostanete da živite ovde, da nas bude više“, rekao je Živanović.

Dr Danica Bukvić, predsednica Saveta za zdravstvo GO Lazarevac i narodna poslanica izrazila je zadovoljstvo radom saveta i ovom prilikom iznela podatke o novorođenim bebama u prethodnim godinama i rekla, da je 2018 godine broj beba bio nešto manji, nego 2017. godine, oko 460, dok u 2019. godini imamo porast beba oko 560.

Ona je takođe dodala da nije zadovoljna činjenicom da se većina tih beba rodi u beogradskim porodilištima, uprkos činjeici da Lazarevac ima potpuno novo vanbolničko porodilište.

Majke koje nisu bile u mogućnosti da danas preuzmu poklon pakete, a imaju prebivalište na teritoriji GO Lazarevac i porodile su se u martu 2020. godine, to mogu učiniti u kancelariji broj 13 Uprave gradske opštine Lazarevac.

Sve dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona 011 / 8118 – 740.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE