Savet za obrazovanje GO Lazarevac poklonio sportsku opremu školi fudbala

Saveta za obrazovanje opštine Lazarevac u saradnji sa Savezom sportova opštine Lazarevac uz pomoć Ministarstva omladine i sporta organizovao je akciju podele sportske opreme omladinskoj školi fudbala na pomoćnom stadionu FK „Kolubara“.

Ovom prilikom predsednik Saveta za obrazovanje opštine Lazarevac, Marko Mijušković, rekao je da je sport veoma bitan  deo neformalnog obrazovanja i to je razlog zbog koga je Savet za obrazovanje odlu;io da sprovede ovu akciju.

„Došli smo na ideju da pomognemo našim ljudima koji se bave školom fudbala i koji vode školu fudbala. To su naši mladi momci, Lazarevčani, koji sa velikim entuzijazmom rade sa decom. Uz saradnju i pomoć Ministarstva omladine i sporta i pomoćnika ministra Uroša Pribićevića, kome se ovom prilikom zahvaljujem na pomoći i na tome što je danas ovde sa nama, donirali smo određeni broj lopti i sportsku opremu koja je neophodna za funkcionisanje i rad škole fudbala FK „Sloboda“. Imamo zaista izuzetnu saradnju i nadam se da će se nastaviti i ubuduće jer na teritoriji lazarevačke opštine imamo veliki broj sportskih talenata i škola, ne samo fudbala već i drugih sportova“, rekao je Mijušković.

Predsednik Saveza sportova opštine Lazarevac, Srđan Blagojević , istakao je da je budžet za sport iz godine u godinu sve veći i da ulaganje u sport daje izuzetne rezulate što potvrđuje i ulazak košarkaša u Super ligu, ženskog fudbalskog kluba u Super ligu.

„Mi smo svesno izabrali malu školu fudbala da ne bi bilo da pomažemo velike klubove. Savez sportova će i u letnjem periodu, kada su aktuelni turniri u svim sportovima posebno u malom fudbalu u MZ van grada, pomagati što kroz plaćanje suđenja što kroz opremu, što kroz pehare, tako da ovakve akcije će se nastaviti. i u buduće“, izjavio je Blagojević.

Pomoćnik ministra omladine i sporta, Uroš Pribićević, izrazio je želju Ministarstva i njegovu ličnu želju da se što više dece i odraslih bavi sportom i rekao da će se i u narednom periodu ulagati u njega što više.

„Ministarstvo omladine i sporta promocijom sporta kod dece želi da deca prvo zavole sport i da se bave njime, a da rekreacija bude navika svih ostalih. Mi nastavljamo sa poboljšanjem uslova za bavljenjem sporta na teritoriji cele Republike Srbije i naš konačni cilj je da svaki deo naše zemlje omnogući svim našim građanima i građankama uslove za bavljenjem sportom i rekreacijom“, rekao je Pribićević.

On je na kraju svoje izjave rekao da je glavna parola i poruka Ministarstva omladine i sporta: Sport da, droga ne.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE