Sastanak povodom rešavanja problema pasa lutalica na teritoriji GO Lazarevac

U sali predsedništva GO Lazarevac održan je sastanak gradskih čelnika sa predstavnicima Veterine Beograd i organizacije nevladinog sektora, lokalnog udruženja “Dete i pas”, kao i civilnog stanovništva za zaštitu životinja na teritoriji naše opštine.

Na sastanku je bilo reči o rešavanju dugogodišnjeg problema pasa lutalica, ali i nebrige o vlasničkim psima.

“Dogovorili smo se zajedno sa predstavnicima civilnog stanovništva, predstavnicima Zoo higijene Beograd i komunalnom inspekcijom JPKP Lazarevac, na čelu sa v.d. direktora, Aleksandrom Rakićem, da dejstvujemo u dva pravca, prvi je pokretanje besplatne akcije sterilizacije i čipovanja svih pasa na teritoriji naše opštine, a drugi je formiranje ekipe za hitne intervencije u saradnji JPKP i civilnog udruženja koja će zbrinjavati pse liutalice sa ulice i proveravati napuštene vlasničke pse”, rekao je predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, na konferenciji za medije nakon sastanka i apelovao na sugrađane da brinu o svojim kućnim ljubimcima.

Ekipe za besplatnu akciju sterilizacije i čipovanja će u narednom periodu posetiti sve delove naše opštine, najpre one ruralne na obodu, a zatim i u samom centru grada i vršiti evidenciju vlasničkih pasa radi daljeg sprovođenja sterilizacije i čipovanja.

Svaka nebriga o kućnim ljubimcima ili napuštanje istih biće novčano kažnjivo i to u iznosu od 15.000 dinara.

Direktor JKP Veterine Beograd, Budimir Grubić, zahvalio se na pozivu za saradnju i istakao ozbiljnost iste u rešavanju ovog problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE