Šapić u Lazarevcu: Zalagaću se za borbu protiv narkomanije i formiranje bezbednih zona za decu

Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda u okviru svoje predizborne kampanje posetio je Lazarevac i predstavio svoj program koji se odnosi na bezbednost dece i učenika u zonama škole, ali i svih onih koji žele bezbedan život u gradu.

Šapić je istakao da je je njegov cilj poboljšanje saradnje sa policijom i pravosuđem i uvođenje bezbednih zona u kojima bi kazne za narko dilere, ali i druge vrste kršenja zakona i javnog reda i mira, bile višestruko strožije od trenutnih. On je pohvalio rad Udrženja građana “Sveti Sava”, koje se bori protiv narkomanije na teritoriji naše opštine.

“Na teritoriji čitavog Grada Beograda targetiraćemo bezbedne zone i mislim da je ovo mesto idealna lokacija u Lazarevcu, jer se u blizini nalaze Gimnzija, Tehnička škola, osnovna škola ‘’Voka Savić”, sportski centar i vrtić. Bezbedna zona znači da u prostoru gde deca provode najviše vremena kada nisu kod kuće,  svaka vrsta krivičnog dela, naročito dilovanje droge  tretiralo bi se i kažnjavalo višestruko strožije  nego kada bi se desilo na nekom drugom mestu”, rekao je Šapić.

Njegov plan je i uvođenje jedinstvenog broja telefona na koji će moći da se prijavljuju eventualne opasnosti, kao i sugestije i primedbe na rad službi, ali i dodatna podrška od 400 pozornika koji će biti raspoređeni na čitavoj teritoriji Grada  Beograda, kakako bi se u potpunosti obezbedile bezbedne zone, naročito školska igrališta, parkovi, vrtići i zone škola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE