Sanacija kvara na magistralnom cevovodu

Radovi na sanaciji kvara na  glavnom magistralnom cevovodu ø500 u Ćelijama i dalje traju. Ekipe JPKP Lazarevac na terenu su već nedelju dana, a sada se suočavaju sa novim problemima.

O trenutnoj situaciji i rešenju ovog problema govorio je upravnik lazarevačkog Vodovoda, Aleksandar Arsenović, na konferenciji za medije održanoj danas.

Aleksandar Arsenović,

Arsenović je ovom prilikom podsetio da je do kvara došlo prilikom pucanja ventila na glavnom magistralnom cevovodu ø500.

“Ispod Kolubare imamo dva voda, jedan rezervni i jedan glavni, a kvar se desio upravo na glavnom vodu. Prva faza bila je opipavanje kvara i terena koji je vrlo nezgodan za rad. Danas započinjeno drugu fazu koja podrazumeva, da vodu koja dolazi iz Lajkovca, odnosno postrojenja Nepričave, preusmerimo na rezervni vod i na taj način izolujemo kvar”, kazao je Arsenović.

Po njegovim rečima, ventil koji je pukao, nemoguće je zameniti u roku od nekoliko dana, jer zahteva dosta građevinskih radova kako bi se uopšte prišlo samom ventilu.

“To je zaista veliki kvar i veliki problem i ja molim građane da to shvate. Šahta i vod su urađeni 1977. godine po tadašnjim standardima i sada imamo velikih problema da to saniramo“, izjavio je upravnik Vodovoda.

Arsenović je takođe najavio da, ako radovi budu tekli po planu i ako se snabdevanje vodom uspešno preusmeri na rezervni vod bez gubitaka vode, neće doći do dodatnih isključenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE