Rukovodstvo opštine Srebrenica posetilo GO Lazarevac

Rukovodstvo GO Lazarevac ugostilo je danas delegaciju opštine Srebrenica iz BiH, na čelu sa načelnikom opštine  Mladenom Grujičićem, u sali predsedništva naše opštine.  Cilj ove posete je ostvarivanje međusobne saradnje dveju opština, najpre u oblasti ekonomije, kulture i turizma.

Ova poseta realizovana je zahvaljujući Zakonu Republike Srbije o međuopštinskom i međupograničnom saradnjom lokalnih samouprava.

Predsednik GO Lazarevac,  Bojan Stević, istakao je značaj ove posete kao širenje dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Republike Srpske i naglasio da je to bitan faktor za napredovanje svake opštine u regionu.

„Kao što znate iza Srebrenice je težak period predhodnih godina i ona je uvek prva na braniku odbrane Republike Srpske. Koreni velikog broja stanovnika Lazarevca vuku upravo iz Srebrenice“, rekao je Stević.

Glavne teme sastanka bile su međuopštinski projekti po pitanju ekonomije,kao i razmena studenata i učenika, ali i razvoj lovnog turizma.

Načelnik opštine  Srebrenica Mladen Grujičić je u svojoj izjavi rekao da je Srbija u prethodnom periodu donirala velika sredstva za projekte opštine Srebrenica i zahvalio se GO Lazarevac što i ona nesebično daje podršku  kako bi ova opština nastavila da se razvija.

„Primljeni smo zaista bratski i neverovatno sa koliko pažnje  Srbija  prati Srebrenicu i koliko želi da Srebrenica ima dobar život. Srpski narod je od 1958. godine na jedan perfidan način raseljavan i bio je uvek narod drugog reda”, rekao je Grujičić je ovom prilikom pozvao rukovodstvo GO Lazarevac  da uzvrati posetu i bude gost u njihovoj opštini jer Srebrenica, zahvaljujući projektima u prethodne četiri godine, ima čime da se pohvali.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE