Revitalizacija bunara B1, u rad pušteno 13 od 14 bunara

Na današnjoj konfrenciji za medije u Javnom preduzeću za komunalnu privredu “Lazarevac“  saopšteno je da je izvršen jedan od mnogo radova, koji su planirani još pre pandemije. Urađena je revitalizacija bunara B1, ali je došlo do zapušenja distributivnog voda, zbog čega je puštanje bunara kasnilo za tri dana.

‚‚Vodoinstalateri sa vodovoda uradili su novu liniju 200 metara i bunar je pušten u rad. Bunar se ponaša u očekivanim okvirima i imamo dodatnih 5 litara koji trenutno dolaze sa izvorišta Peštan. U fabriku Peštan dolazi 105 sekundnih litara i radi 13 bunara, što nije bilo zadnjih 15. godinaˮ, rekao je v.d. direktora Aleksandar Arsenović.

Postoji 14 bunara, od kojih je 13 pušteno u rad. Vraćen je peti bunar koji je bio je napušten, urađen je poseban sistem revitalizacije i ubačeni su novi filteri.

Trenutno je na terenu ekipa koja snima i 14. bunar, koji je van pogona. U zavisnosti od zahteva, očekuje se da će i ovaj bunar biti pušten u rad u narednih osam dana. Tu će biti dobijeno očekivanih 4-5 litara, tako da bi po prognozama trebalo da bude 110 sekundnih litara sa izvorišta Peštan.

Apeluje se na građane da vode računa kako troše vodu, da se umanji zalivanje betona i prosipanje vode.

Zbog pandemije koronavirusa doneta je odluka da se raspoložive cisterne stave u službu građana. Prskaju se sve betonske površine hiperhlorisanom vodom kako bi se suzbilo širenje zaraze virusom.

Takođe se apeluje na građane da poštuju izbacivanje kabastog smeća, koje se uvek vrši samo prve subote u mesecu. O tome mogu obavestiti službu Kontakt centar koja je dežurna svakog dana od 7 do 19 časova na kontakt telefon 011/ 8129 830.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE