Rekonstrukcija Ulice Dušana Nedeljkovića (kod Kamengrada)

Kako je ranije najavljeno intezivno se radi na asfaltiranju ulica u centralnom gradskom jezgru.

Završena je rekonstrukcija Ulice Svetog Save, a privodi se kraju rekonstrukcija Ulice Dušana Nedeljkovića (kod Kamengrada) i Ulice Dare Ranđić (kod vrtića “Rakila Kotarov Vuka”), a takođe će se vršiti radovi i na obnovi Ulice Dositeja Obradovića (kod Tehničke škole), naveo je član Veća GO Lazarevac zadužen za bezbednost u saobraćaju, Aleksandar Bulatović, i podsetio da su u planu i rekonstrukcija Ulice Sime Rovinjskog, kao i Ulice Vojvode Putnika, čiji početak radova možemo očekivati oko 10.juna.

Rekonstrukcijom Ulice Dušana Nedeljkovića, tj. proširenjem kolovozne trake, rešen je dugogodišnji problem uskog kolovoza i zastoj pri mimoilaženju vozila na samoj krivini. Takođe je proširena i deonica ispod ulice, dodato je nekoliko novih parking mesta.

Zbog parkiranja vozila na trotoarima, ugrožena je bezbednost pešaka u gradu, te su građani Lazarevca uputili molbu gradskim vlastima da se ovaj problem što pre reši, rekao je Bulatović i ovom prilikom istakao da je bezbednost učesnika u saobraćaju prioritet, te će se u narednom periodu staviti akcenat na sklanjanju vozila sa trotoara i njihovom obezbeđivanju.

“U ulici Dula Karaklajića krenulo je postavljanje zaštitnih stubića i gelendera, dok će u narednom periodu biti obeleženo i podužno parkiranje na svim ulicama u centralnom gradskom jezgru, na kojima postoji prostor za parkiranje vozila, na taj način ćemo skloniti nepropisno parkirana vozila sa trotoara, usled nedostatka parking mesta”, istakao je Bulatović i apelovao na parking službu da pojačaju svoje aktivnosti u cilju efikasnijeg rešavanja ovog problema.

Predsednik MZ “Dule Karaklajić” Vladimir Marjanović zahvalio se rukovodstvu GO Lazarevac i  gradu Beogradu na asfaltiranju ulice i proširenju parkinga.

Kako bi se izbegle gužve u saobraćaju radovi na rekonstrukciji svih ulica u gradu vrše se uglavnom vikendom, a svi učesnici u saobraćaju mole se da izbegavaju ove deonice i koriste alternativne puteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =